Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Celý týždeň na tréningu nedal gól, smiali sme sa z neho. No vrátil sa silný ako zviera

MOLDE - Na začiatku kariéry sa mu spoluhráči posmievali. Teraz sa o Erlinga Haalanda bijú európske veľkokluby
Zdroj: 34528
Zdieľajte:

Nórsky zázračný mladík Erling Haaland si v tejto sezóne podmanil futbalový svet. 19-ročný blondiak si vystrieľal prestup z rakúskeho Salzburgu do nemeckého Dortmundu. V drese Borussie pokračuje v gólostroji a bijú sa o neho európske veľkokluby. Spomínajú sa napríklad Real Madrid či Manchester United.

Ťažké začiatky

Na začiatku kariéry to tak vôbec nevyzeralo. Súčasný obranca francúzskeho Toulouse Ruben Gabrielsen si zaspomínal na spoločné pôsobenie s Haalandom v nórskom Molde pre portál getfootballnewsfrance.com.

„Keď prišiel do klubu, bol malý, nevýrazný chlapček. Ak mám byť úprimný, nebol príliš dobrý. V tom čase som si myslel, že môže hrať maximálne tak nórsku ligu," spomínal Gabrielsen.

„Za celý týždeň nedal na tréningu jediný gól. Smiali sme sa z neho. Keď potom v zápase nastúpil v základnej zostave, čudoval som sa, ako môžeme hrať s týmto chlapcom. A po 50 minútach mal na konte 4 góly!," pokračoval Haalandov bývalý spoluhráč.

Prečítajte si aj

VIDEO Výzvu Ronalda prijal supertalent Haaland: Podarilo sa mu v skracovačkách tromfnúť hviezdu Juventusu?

Vrátil sa silný ako zviera

„Potom sa zranil a dlho sme ho nevideli. Keď sa vrátil, bol veľký ako sviňa a silný ako zviera! Na tréningu nás ničil, už sme sa smiali z iného dôvodu – kto do pekla je tento chlapec?," netajil obdiv Gabrielsen.

„Erling sa naučil dôležitú lekciu – keď prídu ťažké časy, treba jednoducho viac makať. Ostatní mladí hráči by si z neho mali brať príklad. Napokon, pozrite sa ako vyletel nahor. Znovu sa len smejem, keď v telke sledujem, ako dáva góly v Lige majstrov a trýzni obrancov. Smejem sa, pretože som bol v ich pozícii," dodal.

Haaland podáva zázračné výkony. V aktuálnej sezóne odohral dovedna 33 súťažných zápasov, nastrieľal v nich 40 gólov. Priemerne strieľa gól v Bundeslige každých 57 minút, v Lige majstrov každých 55 minút.

Krásny príbeh vzostupu z dna až na vrchol. Aj keď Haaland na svoj najvyšší vrchol ešte určite nevystúpal.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: getfootballnew­sfrance.com

Diskusia

Podobné články