Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Vyhodili ma ako prašivého psa, sťažuje sa slovenská legenda.Ak dnes nezarobíš 2 000 eur mesačne, nemá význam hrať futbal

NITRA - K jednému z najlepších slovenských futbalistov histórie sa rodný klub nezachoval práve najlepšie
Zdroj: 7403
Zdieľajte:

Ľubomír Moravčík, legenda slovenského futbalu, sa posťažovala, ako sa k nemu zachoval jeho rodný klub.

Nitra je jeho rodiskom, futbalovo pod Zoborom vyrastal. Práve z tohto klubu sa vypracoval do veľkého svetového futbalu. Neskôr pôsobil vo francúzskych tímoch St.Etienne a Bastia, v nemeckom Duisburgu či slávnom škótskom Celticu.

Po skončení aktívnej kariéry sa dal na funkcionársku dráhu. V Nitre bol v predstavenstve klubu, trénoval mládež. V rodnom meste chcel pomôcť vychovať svojich nástupcov, no nebolo mu to umožnené.

Ukrajinci ma vyhodili ako prašivého psa

„Minulý mesiac som dostal od ukrajinských majiteľov výpoveď. Keďže prišla koronakríza a kvôli nej sa nehrá ani netrénuje, aj tak by som bol bez práce. Asi nie som na Slovensku stvorený pre futbal,“ posťažoval sa Moravčík pre Nový Čas.

„Prišli nejakí Ukrajinci a poslali ma preč ako prvého. Potom pozvali na zápas Panenku, aby potešili divákov. To mi pripadá pritiahnuté za vlasy. Tondu uznávam, je to svetová hviezda. Na jednej strane si niekoho vážia a na druhej mňa vyhodia ako prašivého psa. To sú pre mňa nepochopiteľné veci. Už som na ne zvyknutý. Doma nie je nikto prorokom," dodáva s horkosťou v hlase.

Prečítajte si aj

10 najdrahších futbalistov, v čase ich ukončenia kariéry

Ročník by som ukončil

54-ročný Moravčík, ktorý sa počas kariéry vyznačoval technickými schopnosťami, kreativitou a skvelými priamymi kopmi, sa vyjadril aj na tému (ne)dohrávania slovenskej najvyššej súťaže, ktorá je prerušená pre pandémiu koronavírusu.

„Ja by som ukončil ročník, vyhlásil majstra a zostupujúceho. Vybavená vec. Ako to chcú dohrávať? Hráči budú bez poriadneho tréningu pomaly dva mesiace. Po individuálnej príprave musí prísť aj kolektívna. Kedy to chcú stihnúť? Nedajbože sa rozbehne liga a situácia sa zhorší. Čo potom? Ja by som neriskoval. V televízii to aj tak sleduje minimum ľudí.“

Ak hráč nezarobí 2 000 eur mesačne, nemá význam hrať

Svetová pandémia tvrdo zasiahla ekonomiku a neblahý dopad bude mať aj na športové súťaže a kluby. Z mnohých strán znejú hlasy o nie práve ružových vyhliadkach pokračovania slovenskej ligy. V podobnom duchu sa vyjadril aj Moravčík.

„Mám pocit, že polovica klubov prejde na poloprofesionálny systém. Hráči 5-6 klubov budú chodiť do roboty a ostanú 3-4 profesionálne tímy. Mám veľký strach o náš futbal. Predstava, že niekto bude hrať za 500-600 eur, je smiešna. Možno takí, ktorí by si tak chceli čosi privyrobiť, ale žiť z toho sa nedá. Ak dnes hráč nezarobí aspoň 2 000 eur mesačne, tak nemá význam hrať futbal," myslí si bývalý reprezentant.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Nový Čas

Diskusia

Podobné články