Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

5 krajín okrem Španielska, ktoré FC Barcelone dodali najviac hráčov

BARCELONA - Vedeli ste, ktorých päť krajín dodalo FC Barcelona najviac hráčov v klubovej histórii, okrem Španielska?
Zdroj: 24252
Zdieľajte:

Päť krajín, ktoré tímu FC Barcelona v klubovej histórii dodali najviac hráčov. Španielsko v tomto rebríčku nie je zahrnuté.

5. Portugalsko - 11 hráčov

Azda najslávnejším z nich bol Deco. Aktuálne je na súpiske Barcelony z Portugalska obranca Semedo.

4. Argentína - 16 hráčov

Tu nie je o čom debatovať. Z Argentíny pochádza klubová ikona a žijúca legenda svetového futbalu Lionel Messi. Okrem tohto čarodejníka s loptou momentálne žiadny iný Argentínčan na Nou Campe nepôsobí.

3. Francúzsko - 19 hráčov

Vo vodách francúzskeho futbalu lovia predstavitelia FC Barcelona veľmi často. Aj aktuálne majú Katalánci v kádri kvarteto hráčov z "krajiny galského kohúta" - obrancov Lengleta, Umtitiho a útočníkov Griezmanna a Dembélého.

2. Holandsko - 20 hráčov

Johan Cruyff, Ronald Koeman, bratia de Boerovci, Patrick Kluivert, Phillip Cocu, Marc Overmars, Edgar Davids, Giovanni van Bronckhorst či aktuálne Frenkie de Jong. Hráči z Holandska sa výborne hodia štýlu hry Barcelona a preto niet divu, že ich na Nou Campe pôsobili už dve desiatky.

Prečítajte si aj

Messi alebo Cristiano Ronaldo? Podľa Beckhama je jeden z nich o úroveň vyššie

1. Brazília - 35 hráčov

Určite si spomeniete na triky Ronaldinha či Rivalda. Brazília dodáva do Barcelony množstvo šikovných hráčov. Aktuálne sú v kádri Kataláncov brankár Neto a stredopoliar Arthur.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články