Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

FOTO Newcastle s najbohatším majiteľom na svete skryje do vrecka každý klub: Čo bude s Dúbravkom?

NEWCASTLE - Futbaloví fanúšikovia Newcastle United sa zdá sa konečne dočkali. Kritizovaný miliardár Mike Ashley po nepodarenom trinásťročnom pôsobení v úlohe majiteľa klubu si už zrejme definitívne zbalí kufre.
Zdroj: 34899
Zdieľajte:

Od minulého týždňa totiž prebiehajú intenzívne rokovania a fanúšikmi nenávideného Ashleyho údajne presvedčil poriadny balík peňazí. Novým majiteľom United sa totiž má stať investičná skupina PIF, na čele ktorej stojí nasledovník saudskoarabského trónu korunný princ Mohamed bin Salmán. Jeho majetok je niekoľkonásobne vyšší ako ten, ktorým disponujú majitelia Manchestru City a z Newcastle by bol razom klub so suverénne najbohatším klubovým majiteľom nie len na Ostrovoch, ale aj vo svete.

Prečítajte si aj

FOTO Čísla hovoria jasne: Škriniar medzi elitou, Ronaldo prekvapivo nízko!

Predaj Newcastlu by mal byť hotovou vecou a podľa ostrovných médií za 13. celok Premier League, ktorého brankárskou oporou je aktuálne slovenský gólman Martin Dúbravka, by mal Ashley zinkasovať okolo 300 miliónov libier. Priaznivci United by sa určite potešili, pretože trinásťročná misia Ashleyho úspešná nebola a výraznejší vzostup nepriniesla.

Počkať si ale musia na definitívu, pretože zhruba pred rokom sa presne o tím "strák" zaujímal iný arabský investor a miliardár Chálid bin Zájid Nahaján, ale od obchodu na poslednú chvíľu ustúpil

Ak sa nič podobné nezopakuje a jeden z najmocnejších ľudí v bohatej Saudskej Arábii prevezme Newcastle, potom sa dajú očakávať poriadne nákupy a prestavba kádra. Britské médiá uvádzajú, že investičná skupina disponuje majetkom v hodnote 320 miliárd amerických dolárov a samotný korunný princ rád rozhadzuje.

Čo bude s Dúbravkom?

Aký osud ale čaká slovenského gólmana Martina Dúbravku v drese United? Dúbravka síce patrí medzi najlepších brankárov Premier League, ale predsa len sú aj lepší a pri neobmedzenom rozpočte sa nový majiteľ môže obzerať po ešte kvalitnejšej jednotke. Podľa denníka The Sun by Mohamed bin Salmán bol ochotný v najbližšom prestupovom období uvoľniť na prestupy čiastku 200 miliónov libier a prvá letná posila nového majiteľa by mala byť naozaj veľkou rybou.

Newcastle patrí k tradičným klubom ostrovného futbalu. Anglický tím sa štyrikrát stal majstrom Anglicka, a to medzi rokmi 1904 a 1927. Dočká sa tím návratu medzi absolútnu elitu a bude opäť bojovať o titul? Uzatvorenie obchodu má byť údajne oznámené v priebehu niekoľkých nasledujúcich hodín.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články