Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

FOTO Čísla hovoria jasne: Škriniar medzi elitou, Ronaldo prekvapivo nízko!

MILÁNO - Talianska Serie A je bezpochyby jednou z top líg, ktorú pandémia koronavírusu zasiahla čo najviac. Koronakríza má pochopiteľne dopad aj na ceny hráčov, ktore dosť značne poklesli a nevyhol sa tomu ani slovenský reprezentant Milan Škriniar.
Zdroj: 34574
Zdieľajte:

Cena zadáka milánskeho Interu klesla podľa transfermarkt.com za posledné obdobie z predchádzajúcich 60 miliónov na aktuálnych 48 a poklesy zaznamenali aj ďalšie hviezdy Serie A. Tak či onak sa Slovák v silnej konkurencii nestratil a v rebríčku najhodnotnejších hráčov mu patrí pekné 11. miesto.

Rebríček ovládol klubový spoluhráč Cristiana Ronalda v Juventuse Turín Paulo Dybala, ktorého aktuálna hodnota činí zhruba 72 miliónov eur. Prekvapením je určite druhé miesto Romela Lukakuho, ktorého hodnota je 68 miliónov a Škriniarov spoluhráč častokrát podlieha kritike. Samotná portugalská superstar obsadila s cenovkou 60 miliónov až siedme miesto.

Škriniar si po príchode zo Sampdorie Janov vybudol na San Sire stabilné miesto v základnej jedenástke a presvedčil všetkých, že aj v tíme milánskeho giganta sa nestratí. O nesporných kvalitách nášho reprezentanta svedčí aj záujem Realu Madrid, Barcelony či anglického Manchestru City, ktorý by mal v lete za Škrinku Interu ponúknuť 90 miliónov eur.

Skvelý prehľad a precízne prihrávky Škriniara potvrdzuje aj ďalšia štatistika z dielne portálu transfermarkt, ktorý zverejnil rebríček hviezd z päťky elitných líg v úspešnosti prihrávok. Škrinka aj tu skončil na výbornom 14. mieste, keď zaostal len za hviezdami ako napríklad Thiago Silva, Toni Kroos či Marco Verrati.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, transfermarkt

Diskusia

Podobné články