Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

So Zidanom sa nebavil roky: Musel som odísť do sprchy a za 10 minút vyfajčiť 250 cigariet

PARÍŽ - Aktuálny kormidelník Realu Madrid Zinedine Zidane zažil toho v legendárnej kariére naozaj veľa, ale preslávil sa aj nepopulárnou hlavičkou na Taliana Marca Materazziho. Skrat francúzskeho kapitána nedokázal pochopiť ani jeho reprezentačný kolega, ktorý na Zizuho na dlhý čas zanevrel a po rokoch prišiel so zaujímavými slovami.
Zdroj: 22043
Zdieľajte:

Dnes už bývalý francúzsky reprezentant Willy Sagnol otvorene priznal, že po svetovom šampionáte v roku 2006, ktorý sa konal v Nemecku sa dva roky nerozprával s kapitánom Zinedinom Zidanom. Dôvod bol absolútne šialený atak hlavičkou do hrude Materazziho, ktorý zostal ležať na trávniku. Zidane za skrat inkasoval v predĺžení červenú kartu a finálová dráma sa napokon stala korisťou Talianska, ktoré triumfovalo v jedenástkovom rozstrele.

Najlepšia aj najhoršia spomienka na Zizuho

"Mám naňho tú najlepšiu, no tiež najhoršiu spomienku. Pamätám si, ako vo finále MS 2006 ‚panenkovsky‘ premenil pokutový kop. Možno som staromódny, ale tvrdím, že kto skúša takéto zakončenie, neustále riskuje," začína zaujímavé rozprávanie niekdajšia hviezda mníchovského Bayernu.

"V momente, keď sa to stalo, som si pomyslel, že Zizu asi zošalel, no on skóroval a ja som sa veľmi tešil. Po stretnutí som však cítil v ústach horkú pachuť," uviedol Sagnol pre Radio Montecarlo. Zidane totiž prekonal Buffona naozaj unikátnym spôsobom a fanúšikom poriadne zatrnulo.

Prečítajte si aj

Ronaldo sa má čím popýšiť: FOTO Sexi Georgina vystavila neprehliadnuteľné ženské zbrane slnečným lúčom

V 20. minúte dramatického predĺženia sa ale francúzska legenda dopustila hrubého nešportového zákroku. Zidane neustál provokácie zo strany Materazziho a hlavičkou do hrude poslal súpera k zemi, hlavný arbiter Horaco Elizondo zas kapitána Les Bleus pod sprchy.

Francúzi napokon neuspeli v penaltovom rozstrele a najcennejšiu tímovú trofej nad hlavu zdvihli Taliani. "Keď sme po prehratom zápase vstúpili do šatne, našli sme tam chlapa, ktorý sa všetkým ospravedlňoval. Nepočúval som ho, bol som hlboko sklamaný. Nechcel som prijať jeho ospravedlnenie, v tej chvíli na to nebol ten správny okamih," opísal pozápasové pocity hnevu Sagnol.

"Musel som odísť do sprchy a v priebehu desiatich minút vyfajčiť asi 250 cigariet. Utiekol som od neho," dodala dlhoročná opora Bayernu, ktorá uzavrela kapitolu Zidane takmer na dva roky. „Nebavili sme sa takmer dva roky. V roku 2008 po EURE som sa ženil a moja manželka mi povedala, aby som ho pozval. Zavolal som mu, ale nemohol prísť na svadobnú hostinu. Veľmi ma však potešil, keď prišiel aspoň ráno. Dali sme si nejaký ten aperitív, dobre sme si pokecali a život odvtedy išiel ďalej,“ uzavrel zaujímavý príbeh so šťastným koncom Sagnol.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články