Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Chalani, pozitívne ma testovali...Slovenského reprezentanta zaskočila nepríjemná správa

PHILADELPHIA - Slovenský futbalový reprezentant zaskočený nepríjemnou správou
Zdroj: 34786
Zdieľajte:

Slovenský reprezentant Matej Oravec zamieril v zimnom prestupovom období z Dunajskej Stredy do Philadelphie Union. Na premiéru v zámorskej MLS však stále čaká. Najskôr liečil zranenie, teraz do hry vstúpila pandémia koronavírusu.

Nakazený spoluhráč

Práve v súvislosti s koronavírusom sa nedávno dozvedel nepríjemnú správu - jedného z jeho spoluhráčov pozitívne testovali.

„Jeden z mojich spoluhráčov sa nakazil. Nemôžeme trénovať na štadióne. Zostávame doma a uvidíme, čo bude ďalej," vyhlásil Oravec v rozhovore pre šport.sk.

Nepríjemnosť sa dozvedel 1. apríla, no o žartík v žiadnom prípade nešlo.

„Prvého apríla nám spoluhráč napísal do hráčskej skupiny: ,Chalani, pozitívne ma testovali‘. Povedal nám, aby sme zostali zdraví a že sa máme zdržiavať doma a hádam bude všetko v poriadku. Okamžite mu všetci začali písať nech sa vylieči a nech je čo najskôr v poriadku. Z klubu nám povedali, že máme zostať doma a nemusíme ísť na testy, pretože ubehli dva týždne, odkedy sme sa s ním naposledy stretli. Dostali sme ďalšie inštrukcie a teraz čakáme, čo bude ďalej.“

Slovenský reprezentant hrajúci na pozícii obrancu či defenzívneho stredopoliara priblížil aktuálny stav nakazeného spoluhráča.

„Má ľahší priebeh. Našťastie, prejavili sa u neho len prvotné symptómy. Rýchlo ho začali liečiť. Hovoril nám, že nemusel ísť ani do nemocnice, ale uzdravuje sa doma. Zatiaľ je všetko v pohode.“

Prečítajte si aj

VIDEO TOP 10 hráčov, ktorých by mohol David Beckham získať do svojho nového tímu v MLS

Turnaj v štýle MS na Floride?

Americký prezident Donald Trump mal nedávno videohovor s riaditeľmi všetkých významných zámorských športových súťaží vrátane futbalovej MLS. Ubezpečil, že je v jeho záujme čím skôr súťaže opäť rozbehnúť aj s diváckou účasťou.

„Zatiaľ to nevyzerá príliš pozitívne, ale pred pár dňami sme mali všetci spoluhráči videohovor a náš kapitán hovoril, že volal s niekým z vedenia súťaže a že chcú MLS za každú cenu dohrať. Je im jedno, akým spôsobom to bude. Rieši sa viacero scenárov. Zvažujú nielen nahustený program, ale dokonca aj niečo na štýl majstrovstiev sveta. Všetky kluby by prišli na Floridu a tam by si zahrali kvázi turnajovým spôsobom. Variantov je naozaj viac," prezradil Oravec.

Nahustený program si však ľahko môže vyžiadať svoju daň v podobe zranení. Svoje by o tom vedel rozprávať Oravec, ktorý sa pred vypuknutím pandémie dával dokopy po zdravotných ťažkostiach.

„Ak by sme mali hrať dva zápasy za týždeň tri mesiace v kuse, zrejme by sa to podpísalo aj na zraneniach. Bolo by to veľmi náročné," uzavrel hráč, ktorý bol historicky prvým hráčom, ktorý prestúpil priamo zo slovenskej ligy do MLS.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články