Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Slovan zvažuje možnosti: Kmotrík o kríze, obrovských stratách a neružovej situácii ohľadom Šporara

BRATISLAVA - Po celom svete zúriaca pandémia koronavírusu vážne zasiahla aj do všetkých oblastí športového života a výnimkou nie je ani úradujúci slovenský majster ŠK Slovan Bratislava.
Zdroj: 34755
Zdieľajte:

O neľahkej situácii prehovoril pre denník SME generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík mladší, ktorý otvorene priznáva, že belasých ranila ekonomická kríza a už teraz sú straty obrovské.

Úradujúci majster, ktorý sa v tejto sezóne predstavil aj v predkole Ligy majstrov a následne aj v skupinovej časti Európskej ligy, prišiel o veľkú časť príjmov od sponzorov a veľkou stratou sú chýbajúce financie zo vstupného. "Verili sme, že v nadstavbovej časti by na atraktívne zápasy prišlo na Tehelné pole viac fanúšikov, čím by sme mohli aspoň sčasti vykompenzovať ekonomické straty z prvej polovice sezóny. Pre krízu sa zastavili sľubne rozbehnuté rokovania o nových partnerstvách. Ak by sa ročník nedohral, museli by sme riešiť aj odškodnenie držiteľov permanentiek," posťažoval si Kmotrík v rozhovore pre denník SME.

Prečítajte si aj

Položili Žilinu, spravili si z klubu dojnú kravu. Trénerské legendy vinia zo súčasnej situácie hráčov

Neľahká situácia, ktorá sa bude zrejme dotýkať väčšiny slovenských fortunaligistov, už prakticky pochovala tradičný klub MŠK Žilina. Šošoni prišli so šokujúcou správou, že až 15 hráčov dostalo výpoveď a od začiatku apríla je klub sedemnásobného slovenského majstra v likvidácii údajne pre to, lebo sa vedenie a hráči nedohodli na nevyhnutnom znížení hráčskych platov.

Aj šéf Slovana vie, že belasí to v nasledujúcom období nebudú mať vôbec jednoduché: "Zvažujeme viacero možností, ako prečkať súčasnú krízu, ktorá nás výrazne zasiahla. Výdavky na réžiu klubu sú viac-menej rovnaké ako v čase, keď sa hrala súťaž, no príjmy sú prakticky nulové. S hráčmi o vzniknutej situácii komunikujeme a ak príde reč na platy, tak k akýmkoľvek úpravám môže prísť len po vzájomnej dohode."

Tak ako Žilina od holandského Feyenoord Rotterdam dostala za januárový prestup Róberta Boženíka zatiaľ iba desatinu transferovej sumy, tak ružová situácia nie je ani v prípade odchodu slovinského kanoniera Andraža Šporara z kádra Slovana. "Od Sportingu Lisabon sme zatiaľ prijali len jednu platbu vo výške 950-tisíc eur. Fixná suma pritom bola stanovená na šesť miliónov eur. A úprimne, mám obavy, aký dosah bude mať kríza a či si portugalský klub bude vedieť plniť svoje záväzky," skonštatoval pre sme.sk generálny riaditeľ belasých.

Kmotrík súhlasí s tým, že zdravie a bezpečnosť sú v súčasnej situácii na prvom miestea, ale zároveň verí, že sezóna sa bude môcť dohrať, pretože by to na tím úradujúceho majstra malo katastrofálny dopad: "Zrušenie či predčasné ukončenie súťaže je najhoršou alternatívou, a to bez ohľadu na naše tabuľkové postavenie po základnej časti. Všetci v Slovane si prajeme, aby sa situácia upokojila a liga sa mohla riadne dohrať desiatimi kolami nadstavbovej časti."

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, SME

Diskusia

Podobné články