Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Scolari odhalil, ako konflikt s Drogbom a Anelkom viedol k jeho koncu v Chelsea

LONDÝN - Pre Anelku a Drogbu som prišiel o jednu z najväčších šancí svojho života, spomína tréner Scolari.
Zdroj: 25603
Zdieľajte:

Luiz Felipe Scolari sa cítil frustrovaný z neschopnosti spojenia hviezd Didiera Drogbu a Nicolasa Anelku v útoku FC Chelsea.

Scolari v roku 2008 na lavičke The Blues nahradil Avrama Granta. Stal sa prvým trénerom, ktorý vyhral MS a stal sa trénerom v Premier League.

Očakávania boli obrovské. Scolari ich spočiatku napĺňal. Na Stamford Bridge začal sériou 12 zápasov bez prehry. V období okolo Vianoc ale začali prichádzať horšie výsledky.

Po domácej bezgólovej remíze s Hull City Scolari na lavičke "modrých" skončil. Kouč, ktorý Brazíliu priviedol k titulu majstrov sveta v roku 2002, vydržal v Londýne len 7 mesiacov.

Problém s Anelkom a Drogbom

71-ročný Scolari s odstupom času odhalil problémy, ktorým čelil počas krátkeho pôsobenia v Chelsea vrátane zranení kľúčových hráčov či napätých vzťahoch s niektorými hviezdami.

„Chelsea mala nejaké problémy so zraneniami, nejaké problémy v tíme. Viedol som tím formou, ktorá narazila na odpor jedného či dvoch hráčov," priznal Scolari pre Yellow and Green Football.

Na otázku, s ktorými hráčmi mal problémy, odpovedal rázne: „Anelka a Drogba."

Scolari priznal tiež konflikt s lekárskym tímom. Nesúhlasil ohľadom procesu zotavenia Drogbu po zranení kolena. „Náš lekársky tím si myslel, že by sme Drogbu mali nechať ísť a zotavovať sa po operácii v Cannes, uprostred leta."

S tým však Scolari nesúhlasil. „Myslel som, že by mohol radšej zostať v Londýne. Tiež by som rád zašiel do Cannes uprostred leta. Rád by som tam pobudol mesiac, dva, užíval si," hovoril Scolari.

Prečítajte si aj

Chelsea zúfalo hľadá brankársku posilu, vytypovala si troch hráčov

Anelka nechcel hrať s Drogbom

Po uzdravení Drogbu nastal ďalší problém.

„Keď sa vrátil, pokúsil som sa adaptovať a skúsiť dať hrať Drogbu a Anelku spolu. Anelka bol najlepším strelcom v lige. Mali sme stretnutie a Anelka hovorí: Hrám len na jednej pozícii."

„Takže bol tam nedostatok priateľstva, rešpektu, snahy hrať spoločne s Drogbom. Obaja boli výborní, ale niekto z nich musel robiť niečo inak, aby sa vrátil na pomoc po strate lopty."

Neochota prispôsobiť sa hviezd Anelku a Drogbu a nemožnosť ich spoločného fungovania napokon viedla k zlým výsledkom a straty Scolariho pozície v Chelsea. Napriek tomu s odstupom času nemá na bývalých útočníkov ťažké srdce.

„Stretli sme sa odvtedy, ja a Drogba. Naposledy to bolo v Rusku v roku 2018. Otvorene sme sa o tom bavili. Nebol v tom žiadny zlý úmysel od neho alebo Anelku. Ale stalo sa to a ja som prišiel o jednu z najväčších šancí svojho života," dodáva Scolari.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Yellow and Green Football

Diskusia

Podobné články