Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Jarošík: Ak chce Chelsea bojovať o titul, potrebuje viac ako len Ziyecha

LONDÝN - Bývalý český hráč Chelsea si myslí, že Chelsea potrebuje viac ako len Ziyecha, ak má opäť zamieriť na vrchol
Zdroj: 34728
Zdieľajte:

V lete mala londýnska Chelsea zákaz transferov. V zime nepodpísala žiadnu posilu. Bude potrebovať viac ako len Hakima Ziyecha, ktorého prestup je už dojednaný, ak chce opäť na vrchol. Myslí si to bývalý hráč The Blues a spoluhráč súčasného trénera Franka Lamparda Čech Jiří Jarošík.

Od začiatku ťažká pozícia

„Prechod z Derby do Chelsea je iný tlak," hovoril Jarošík pre Goal. „Chelsea je v súčasnosti fenoménom a jedným z najväčších klubov sveta, takže táto práca nie je jednoduchá."

„Od začiatku bol v ťažkej situácii, bez možnosti priviesť nových hráčov. Išli na to s mladým tímom. Ak chcú bojovať o titul, potrebujú aj nejakých skúsenejších hráčov, pretože Premier League je veľmi ťažká."

Chelsea potrebuje skúsenejší tím

Jarošík upozorňuje na kolísavosť výkonov Chelsea Londýn, ktorá podľa jeho názoru priamo súvisí s nedostatkom skúseností.

„Stali sa nekonzistentnými, čo súvisí s mladosťou a kvalitou ligy. Veľa chlapcov sa vrátilo späť po hosťovaní v menších kluboch. Myslím, že Chelsea bude skautovať veľmi dobre pred otvorením transferového okna."

„Potrebujú viac ako len jedného hráča - Hakima Ziyecha, pretože potrebujú aj lavičku na to, aby mohli bojovať o titul. Musia byť silnejší, aby vyhrávali najväčšie zápasy," myslí si bývalý český futbalista.

Prečítajte si aj

Žiadny súcit Gerrardovi! Vyhlásil jeho bývalý spoluhráč z reprezentácie Lampard

Deväť kôl pred koncom Premier League sa Chelsea drží na 4. mieste zaručujúcom účasť v kvalifikácii Ligy majstrov. Na vedúci FC Liverpool však má priepastnú 34-bodovú stratu.

Jarošík mal skvelú kariéru, získal tituly v Anglicku, Škótsku, Rusku aj Česku. Na Stamford Bridge odohral len 20 zápasov počas 18-mesačného pôsobenia. Hral na rovnakej pozícii ako Frank Lampard a pod trénerom José Mourinhom nedostával veľa príležitostí.

Sen trénovať v Španielsku

Jarošík pracuje na tom, aby získal profesionálnu trénerskú licenciu UEFA a rád by sa presadil v Španielsku.

„Celý život som vo futbale a neviem nič iné," priznáva. „Teraz študujem na profi licenciu. Dúfam, že všetko dobre dopadne s futbalom a v budúcej sezóne chcem byť manažérom. Verím v to."

„Môžem ísť kdekoľvek, potrebujem sa len uistiť, že ma rodina bude nasledovať. Mojím snom je stať sa najskôr trénerom prvého tímu. A potom pracovať v Španielsku. Španielsko bolo dôležité pre môj futbal aj život, takže pre to by som chcel skúsiť pracovať tam," dodal.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Goal

Diskusia

Podobné články