Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Di María prezradil, ako sa mu snažil Real Madrid zakázať hrať vo finále MS 2014

PARÍŽ - Argentínčan Ángel Di María patril na MS 2014 v Brazílii medzi opory svojho tímu. Po rokoch si zaspomínal na list, ktorý mu vtedy prišiel od zamestnávateľa - Realu Madrid.
Di María na MS 2014 v osemfinále.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Di María strelil v predĺžení osemfinále proti Švajčiarsku víťazný gól „albicelestes“, no vo štvrťfinálovom dueli proti Belgicku sa zranil. Vynechal následne semifinále proti Holandsku, ktoré jeho spoluhráči zvládli, a vo vytúženom finále proti Nemecku bol odhodlaný nastúpiť za každú cenu.

Prečítajte si aj

Benzema sa na sociálnej sieti vysmial Giroudovi

„V súboji s Belgickom som sa zranil. Moja noha nebola v poriadku, ale chcel som hrať. Netrápilo ma, ak by som už nikdy nemohol hrať futbal. Mohlo sa to stať, no bolo to finále majstrovstiev, moje finále. Vedel som, že ma chcú (Real Madrid) predať. Keď mi od nich prišiel list, mohol som si predstavovať čokoľvek. Bez otvorenia som ho roztrhal a zahodil. Nechcel som ho čítať, o tom, či budem hrať, som mohol rozhodnúť iba ja,“ cituje Di Maríu španielsky denník Diario AS.

Prečo sa vlastne rozhodol list od zamestnávateľa roztrhať? Vedel, čo by v ňom našiel. Vyhrážku žalobou, ak nastúpi vo finále a vystaví sa hrozbe zhoršenia zdravotného stavu. Madridčania sa báli, že to ohrozí trhovú hodnotu futbalistu, ktorého chceli výhodne predať.

Prečítajte si aj

V Anglicku pripravili divoký plán, ako dokončiť Premier League

Bohužiaľ, Di Maríov príbeh nemal vôbec šťastný koniec. Koučovi Alejandrovi Sabellovi chlapsky priznal, ako na tom je: „Plakal som, keď som mu oznamoval, že nie som na sto percent fit. Vedel som, že ma má rád a chce, aby som nastúpil. Poprosil som ho však, aby vybral to najlepšie. Myslel som len na to, čo je najlepšie pre tím. Na predzápasovom tréningu vybral (Sabella) na môj post Enza Péreza.“

Smutné vyvrcholenie MS 2014 umocnil samotný finálový duel. Argentína v ňom podľahla 0:1 po predĺžení Nemecku a neukončila vtedy 28-ročné čakanie na majstrovský titul, ktorý si od generácie vedenej Lionelom Messim všetci sľubovali.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Diario AS

Diskusia

Podobné články