Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Koronavírus ovplyvnil prípravu Liverpoolu na Atl.Madrid, priznáva Klopp

LIVERPOOL - Tréner Jurgen Klopp priznal, že koronavírus mal dopad na prípravu pred kľúčovým súbojom s Atl.Madrid v LM
Zdroj: 34612
Zdieľajte:

Tréner tímu FC Liverpool Jurgen Klopp pripustil, že zmätok a obavy v súvislosti so šíriacou sa pandémiou koronavírusu ovplyvnil jeho prípravu na kľúčový odvetný osemfinálový súboj Ligy majstrov proti Atl.Madrid.

Pre osvieženie pamäti. Liverpool v prvom zápase v Madride prehral 0:1. Na Anfielde vyhral 1:0 a vynútil si predĺženie. V 94. minúte Roberto Firmino strelil v tej chvíli postupový gól. No prišiel šok. The Reds do konca extra času trikrát inkasovali a sen o obhajobe titulu sa rozplynul ako ranná hmla.

Ako sa neskôr ukázalo, bol to posledný súťažný zápas, ktorý sa v Anglicku odohral. O dva dni na to vedenie Premier League prerušilo pre koronavírus sezónu.

V deň, keď výprava Atl.Madrid pricestovala do Liverpoolu, všetky vzdelávacie zariadenia v Španielsku boli zatvorené s okamžitou platnosťou. Následne španielska vláda striktne "uzamkla" krajinu, ktorá vstupuje do tretieho týždňa karantény.

Jurgen Klopp v rozhovore pre oficiálny klubový web FC Liverpool priznal, že obavy z koronavírusu ovplyvnili jeho nastavenie pred kľúčovým odvetným zápasom v LM.

Prečítajte si aj

Klopp mi celú cestu nadával, spomína bývalý kolega

Koronavírus sa Kloppovi dostal do hlavy

„Sú to len dva týždne, no zdá sa, akoby sme hrali s Atléticom už dávno," ponoril sa nemecký manažér do svojich spomienok. „Pamätám si, že všetci sme vedeli o situácii s koronavírusom vo svete, no stále sme boli v našom tuneli. Dovtedy sa to do našich myslí v Anglicku nedostalo."

„Odohrali sme zápas proti Bournemouthu v sobotu, vyhrali sme a v nedeľu Man City prehrali. Takže informácia pre nás bola, dve výhry do konca," narážal Klopp na to, že The Reds stačia dve výhry k istote zisku titulu v Premier League.

„Ale potom v pondelok ráno, vstal som a počul o situácii v Madride, o tom, že od stredy zatvárajú školy a univerzity, takže bolo naozaj zvláštne pripravovať sa na ten zápas, úprimne."

„Zvyčajne nemám problém s vecami okolo mňa. Dokážem si vybudovať bariéry zľava aj sprava, keď sa pripravujem na zápas. No v ten moment to bolo naozaj náročné," priznal Klopp.

Sezóna Premier League je aktuálne pozastavená do 30. apríla. Niektoré tímy v posledných dňoch požadujú jej predčasné ukončenie. To by bola obrovská rana pod pás pre FC Liverpool, ktorý má na čele 25-bodový náskok pred Cizitens a titul v podstate vo vrecku. V tomto prípade by to bola doslova krádež.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: liverpoolfc.com

Diskusia

Podobné články