Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Klopp mi celú cestu nadával, spomína bývalý kolega

MAINZ - Aké je v skutočnosti pracovať s Jurgenom Kloppom prezradil jeho bývalý kolega
Zdroj: 34530
Zdieľajte:

Jurgen Klopp - jeden z TOP 3 trénerov súčasnosti. Aké je v skutočnosti pracovať po jeho boku?

Najsilnejšia stránka? Jednanie s ľuďmi

Jeho bývalý kolega prehovoril o Kloppovej vášnivej osobnosti a jeho charizme.

Tréner brankárov nemeckého bundesligového Mainzu Stephan Kuhnert bol kolegom Jurgena Kloppa na začiatku jeho žiarivej kariéry.

Klopp zbieral v Mainzi cenné skúsenosti, potom zažiaril v Dortmunde a raketovo vystrelil v Liverpoole. Z The Reds spravil jedno z najlepších mužstiev súčasného futbalu.

Kuhnert pozná Kloppa dokonale. Predtým, ako spoločne trénovali v Mainzi, bol deväť rokov jeho spoluhráčom.

Prečítajte si aj

Španielska biologička otvorila kontroverznú tému: Liečba koronavírusu? Choďte za Messim a Ronaldom!

Pre Goal a SPOX porozprával, aký Klopp v skutočnosti je: „Mal som s ním zvláštne spojenie, pretože som hrával vedľa neho. Nikto si nedokáže predstaviť intenzitu jeho emócií. Mohol by účinkovať v relácii Wetten, dass..? (pozn. známa nemecká zábavná relácia) a nemusel by sa na to ani pripravovať. Ide to z neho prirodzene. Môžete to vidieť na pozitívnych interakciách, ktoré má s hráčmi."

„Dokonca aj dvadsiaty muž v kádri je vždy pripravený. Nikdy nepočujete, že by o ňom povedali niečo zlé. Kloppo je človek pre ľudí - jednanie s ľuďmi je jeho najsilnejšia stránka."

Klopp mi celú cestu nadával

Kuhnert si zaspomínal na jednu vtipnú príhodu, ktorú s Kloppom zažil.

„Obaja sme v jeden deň chceli zájsť na Schützenfest (tradičný nemecký festival). Mali sme voľný deň počas tréningového kempu v Herzlake. Tak sme nasadli na bicykle a išli sme uprostred ničoho. Bola už takmer tma, keď sme sa tam dostali."

„Pri vstupe do dediny sme videli obrovskú značku a tá hovorila, že festival sa uskutoční o týždeň. Neviem, nejako som sa pomýlil. Každopádne sme sa museli vrátiť späť na bicykloch. Urážal ma celou cestou späť. Dostal som veľa, ale zaslúžil som si to!," uzatvára úsmevnú príhodu bývalý Kloppov spoluhráč a kolega.

Kuhnert je v Mainzi zhruba 30 rokov a počas tohto obdobia spolupracoval s 12 rôznymi trénermi.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Goal, SPOX

Diskusia

Podobné články