Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Španielska biologička otvorila kontroverznú tému: Liečba koronavírusu? Choďte za Messim a Ronaldom!

MADRID - Už takmer 50 tisíc prípadov nákazy a viac ako 3500 mŕtvych na nový koronavírus, to sú aktuálne hrozivé štatistiky zo Španielska, ktoré je po Taliansku druhou najviac postihnutou krajinou Európy.
Zdroj: 32378
Zdieľajte:

Španielska biologická výskumná pracovníčka Isabel García Tejerina v neľahkej situácii celosvetovej pandémie prišla s kontroverzným výrokom na adresu dvoch najväčších futbalových hviezd súčasnosti. "Dáte futbalistovi jeden milión eur mesačne a biologickému výskumníkovi 1 800 eur. Teraz hľadáte ošetrenie. Navštívte Cristiana Ronalda alebo Messiho nech vám nájdu liek," otvorila sarkasticky kontroverznú tému.

Práve Messi s Ronaldom sú totiž hráčmi, ktorí zarábajú v súčasnosti najviac. Podľa tradičného rebríčka magazínu France Football zarobí argentínsky útočník FC Barcelona vrátane príjmov z reklamy približne 131 miliónov eur, o milión viac v porovnaní s minulým ročníkom. Na druhom mieste je Portugalčan Cristiano Ronaldo z Juventusu Turín, ktorý si polepšil o päť miliónov a na účet mu pribudne 118 miliónov eur. Najlepšie zarábajúcu trojicu uzatvára Brazílčan Neymar. Kanonier Paríža St. Germain zarobí 95 miliónov. Všetci traja obsadili prvé tri miesta aj minulý rok.

Prečítajte si aj

Barcelonskí futbalisti odmietli návrh na zníženie platov

Hviezdy Barcelony odmietli návrh na zníženie platov

Futbalisti FC Barcelona pred časom odmietli v čase koronakrízy nevyhnutné zníženie platov a pred ďalšími návrhmi sa ešte poradia so svojimi finančnými poradcami, no terajší návrh zrejme zamietnu a rokovania budú musieť pokračovať. Katalánci potrebujú ročne na platy vyše 600 miliónov eur. Marca ďalej píše, že Barcelona by mohla dočasne pozastaviť kontrakty, ale podľa zdrojov z prostredia klubu zatiaľ takáto alternatíva nie je na stole.

Messi aj Ronaldo prispeli na boj s koronavírusom

Na obranu najlepšie zarábajúcich futbalistov sveta ale treba nutne povedať, že obidvaja už prispeli v boji s novým koronavírusom. Messi venoval milión eur dvom nemocniciam. Polovica poputovala do Hospital Clínic de Barcelona a polovica do nemocničného zariadenia v Messiho rodnom Rosariu.

Prečítajte si aj

Messi ďalšou hviezdou venujúcou štedrý dar na boj proti koronavírusu

Cristiano Ronaldo a jeho agent Jorge Mendes sa zas rozhodli pomôcť trom portugalským nemocniciam. Dvojica financuje dve kompletné jednotky intenzívnej starostlivosti, každá má kapacitu desať postelí. Vybavenie zahŕňa aj respirátory a monitory srdcovej činnosti. Podobnú pomoc dostane aj nemocnica v Porte a Ronaldo, hrajúci momentálne v Taliansku za Juventus Turín, je pripravený prispieť tiež na rodnom ostrove Madeira.

Prečítajte si aj

Cristiano Ronaldo sa pustil do boja proti koronavírusu
Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, TASR

Diskusia

Podobné články