Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ligue 1 sa tak skoro nezačne, polovici klubov hrozí v blízkej dobe bankrot

PARÍŽ - Najvyššia francúzska futbalová súťaž zostane z dôvodu pandémie koronavírusu prerušená minimálne do 15. júna. Uviedol to Bernard Caiazzo, prezident Ligue 1.
Zdroj: 27658
Zdieľajte:

Sezónu vo Francúzsku pôvodne zastavili pre šíriaci sa nový koronavírus do 13. marca. Caiazzo však cez víkend vyhlásil, že Ligue 1 nebudú môcť znovu rozbehnúť skôr ako v polovici júna. Pandémia má podľa neho obrovský finančný vplyv na kluby, viacerým reálne hrozí bankrot.

Prečítajte si aj

Šírenie koronavírusu v Taliansku mohol urýchliť zápas Ligy majstrov, tvrdí imunológ

„Veľmi sa obávam o naše kluby. Bez pomoci štátu bude musieť v priebehu šiestich mesiacov približne polovica profesionálnych klubov ohlásiť bankrot,“ citovala Caiazza agentúra AFP. „Päť najväčších futbalových líg v Európe už stratilo dokopy štyri miliardy eur, francúzska liga približne 500 až 600 miliónov,“ dodal.

V čase prerušenia Ligue 1 mal líder Paríž St. Germain na čele tabuľky 12-bodový náskok pred druhým Olympique Marseille, pričom mal zápas k dobru. Do konca sezóny zostáva odohrať desať kôl.

Vo Francúzsku evidovali v pondelok ráno 16 243 infikovaných osôb a 676 obetí, 2201 ľudí sa vyliečilo. Celosvetovo bolo v 167 krajinách/regiónoch potvrdených takmer 340-tisíc prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, podľahlo mu 14 706 osôb.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články