Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Šírenie koronavírusu v Taliansku mohol urýchliť zápas Ligy majstrov, tvrdí imunológ

RÍM - Duel Ligy majstrov medzi Atalantou Bergamo a FC Valencia mohol výrazne prispieť k rozšíreniu koronavírusu v severnom Taliansku. Uviedol to imunológ Francesco La Foche z nemocnice Umberta I. v Ríme v rozhovore pre taliansky denník Corriere dello Sport.
Zdroj: 34196
Zdieľajte:

Taliansko eviduje vyše 41 000 prípadov ochorenia COVID-19 a viac ako 3400 úmrtí. V prepočte na jedného obyvateľa je na tom najhoršie lombardské mesto Bergamo. V 120-tisícom meste zomrelo vyše 500 ľudí. „V tomto meste pôsobili ďalšie faktory, ktoré náhle spustili šírenie vírusu a prejavili sa v populácii ako výbuch,“ povedal taliansky lekár.

Prečítajte si aj

Goretzka s Kimmichom sa rozhodli zafinancovať vznik platformy na boj proti koronavírusu

Ešte 19. februára pritom v meste zažívali futbaloví fanúšikovia eufóriu. V úvodnom osemfinálovom zápase proti Valencii domáci zvíťazili 4:1 a po odvete v Španielsku, kde taktiež vyhrali, sa tešili z historického postupu svojho klubu. Duel v Taliansku sa síce hral v Miláne na štadióne San Siro, no aj tak mohol výrazne prispieť k šíreniu nákazy v Bergame.

„Tisícky ľudí sa stretli pri sledovaní zápasu. Stáli dva centimetre od seba, vykrikovali, objímali sa, prejavovali radosť. Pritom vylučovali vírusové častice z horných dýchacích ciest, úst a nosa veľmi vysokou rýchlosťou. To všetko prispelo k množeniu vírusu,“ vysvetlil doktor La Foche.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články