Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Lyon prekvapil v Lige majstrov Juventus, Real doma zbabral koncovku

LYON/MADRID - Liga majstrov má za sebou poslednú dvojicu úvodných zápasov osemfinálovej fázy.
Zdroj: 34415
Zdieľajte:

Olympique Lyon - Juventus Turín 1:0

Juventus mohol ísť do vedenia už v 4. minúte, ale Juan Cuadrado sa nedostal k zakončeniu po prihrávke Cristiana Ronalda. Šance neprišli ani v ďalších minútach. Hralo sa medzi šestnástkami, domáci dobre napádali rozohrávku súpera a snažili sa o kontry. V 21. minúte mohli ísť do vedenia, ale Karl Ekambi hlavou opečiatkoval len žrď. O desať minút sa im to už podarilo. Houssem Aouar prešiel poľahky od ľavej postrannej čiary až do šestnástky a po jeho prihrávke otvoril skóre Lucas Tousart. Turínčania nemali v prvom polčase ani jednu strelu na bránku.

Prečítajte si aj

Gattuso si po osemfinále Ligy majstrov rýpol do barcelonského tímu

Bezzubí boli napriek tomu, že sa očakával zvýšený tlak, aj po zmene strán. Maurizio Sarri poslal do hry Aarona Ramseyho s Gonzalom Higuaínom i Federica Bernardeschiho, ale Lyon dobre bránil a súpera do šancí nepúšťal. Hostia si ich vypracovali až v závere, no Higuaín v 85. minúte pri tutovke tesne minul právu žrď.

Real Madrid - Manchester City 1:2

Po opatrnom úvode zápasu mali v Madride prvú veľkú šancu hostia. Kevin De Bruyne vysunul v 21. minúte Gabriela Jesusa, ten sa presadil medzi dvomi obrancami, ale jeho prudkú strelu vyrazil Thibaut Courtois. Domáci mali tutovku po polhodine hry. Mendy poslal z ľavej strany center do šestnástky, Benzema sa dostal k hlavičke, ktorú Ederson výborne vyrazil. Po jeho zákroku sa ešte neúspešne snažil o dorážku Junior. City muselo v 33. minúte nútene striedať a namiesto zraneného Laporteho prišiel do hry Fernandinho. V ďalšom priebehu bolo aktívnejšie i nebezpečnejšie. Po výbornej Jesusovej prihrávke namieril Bernardo Silva len do stredu brány a v závere polčasu zabránil gólu na bránkovej čiare Casemiro.

Prečítajte si aj

Lampard svojich zverencov po debakli od Bayernu vôbec nešetril

Po zmene strán mal Riyad Mahrez v krátkom slede dve dobré príležitosti, ale v oboch ho vychytal Courtois. V 60. minúte ale prišla chyba v rozohrávke Citizens, nasledoval rýchly brejk Realu a Isco otvoril skóre - 1:0. Zverenci Zinedina Zidana však náskok neudržali. V 78. minúte poslal De Bruyne spomedzi troch súperov presný center na hlavu Jesusa a bolo 1:1. O päť minút neskôr už hostia viedli. Striedajúceho Sterlinga zastavil v šestnástke faulom Dani Carvajal a De Bruyne premenil pokutový kop - 1:2. Real navyše prišiel v závere aj o svojho kapitána. Sergio Ramos sa dostal do kontaktu s unikajúcim Jesusom a rozhodca mu udelil červenú kartu. Nemôže tak nastúpiť v odvete.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články