Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Phil Neville: United potrebuje ďalších 100 miliónov

Manchester United potrebuje ďalšie masívne investície do hráčov, ak chce bojovať o titul v anglickej futbalovej Premier League. Myslí si to niekdajší dlhoročný obranca United Phil Neville, ktorý podrobil ostrej kritike najmä defenzívu svojho bývalého klubu.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

"Viem, že United minuli v lete na nákupy 150 miliónov libier. Ale myslím si, že potrebujú v dalších dvoch prestupových obdobiach podobnú sumu peňazí, možno 100 miliónov, aby vôbec mohli pomýšľať na zisk titulu," uviedol P. Neville v rozhovore pre BBC Radio 5 live po ďalšej blamáži "červených diablov". Tí v nedeľu premrhali na ihrisku Leicesteru náskok 3:1 a prehrali 3:5.

Neville, ktorý s United získal šesť majstrovských titulov, kritizuje prestupovú politiku vedenia klubu. "V tíme sú stále kľúčové pozície, ktoré treba zaplniť. Jednoznačne je to post stredného obrancu a treba sa pozrieť aj na osobu defenzívneho alebo stredného záložníka," narážal bývalý reprezentant na nevyrovnanosť v kádri manchesterského klubu.

Robin van Persie, Angel di Maria, Ander Herrera, Radamel Falcao, či Wayne Rooney boli v nedeľu vpredu nebezpeční, obranná činnosť mužstva ale opäť totálne zlyhala. Klubu sa totiž podľa Nevilla po odchode Ria Ferdinanda a Nemanju Vidiča nepodarilo získať náhradu do stredu defenzívy. "Tento tím potrebuje kvalitu, nielen priemerných hráčov. Potrebuje svetových hráčov a v strede obrany taký nie je."

United zaznamenali pod vedením nového kouča Louisa van Gaala ešte horší štart do sezóny ako vlani, keď na lavičke sedel kritizovaný David Moyes. Po piatich kolách mali vtedy na ôsmom mieste tabuľky na konte sedem bodov, teraz figurujú až na 12. priečke s piatimi bodmi a osembodovým mankom na lídra Chelsea. Navyše utŕžili koncom augusta poriadnu facku aj v Ligovom pohári, keď na ihrisku treťoligového Milton Keynes Dons utrpeli debakel 0:4.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články