Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Serie A je v karanténe, píšu talianske médiá

MILÁNO - Vedenie talianskej futbalovej ligy navrhuje pre hrozbu nákazy koronavírusom odohrať zápasy pred prázdnymi tribúnami.
Zdroj: 33956
Zdieľajte:

„Prezident Serie A Paolo Dal Pino požiadal vládu, aby nerušila stretnutia v ohrozených oblastiach,“ informuje agentúra dpa. Obmedzenia by sa týkali regiónov Lombardsko, Benátsko, Piemont, Emilia-Romagna a Furlansko-Júlske Benátky. Cez víkend zrušili na Apeninskom polostrove štyri stretnutia najvyššej súťaže.

Prečítajte si aj

Lazio Rím sníva o titule, k významnému jubileu prispel aj Vavro

Okrem duelov Serie A požiadala Talianska futbalová federácia (FIGC) o súhlas s odohraním štvrtkového stretnutia Európskej ligy UEFA medzi Interom Miláno a Ludogorcom Razgrad na štadióne Giuseppeho Meazzu pred prázdnymi tribúnami.

„Prijímanie opatrení je správne, ale so zápasmi bez divákov nesúhlasím. Sú srdcom nášho športu a musíme sa s nimi deliť o zážitok. Musíme na tento problém nájsť iné riešenie,“ cituje agentúra SID slová trénera Lazia Rím Simone Inzaghiho.

Prečítajte si aj

Pätnásťročný slovenský supertalent odcestoval na skúšku do Manchestru United

„Serie A v karanténe,“ napísal v pondelok denník Gazzetta dello Sport. Na utorok je naplánované rokovanie ministra športu Vincenza Spadaforu s predstaviteľmi národného olympijského výboru CONI. „Našou povinnosťou je podporovať vládu v záujme verejného zdravia,“ reagoval prezident CONI Giovanni Malago.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články