Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Pätnásťročný slovenský supertalent odcestoval na skúšku do Manchestru United

TRNAVA - Ešte iba 15-ročný futbalový brankár Spartaka Trnava Patrik Vasil odcestoval včera na testovanie do slávneho anglického klubu Manchester United.
Zdroj: 29432
Zdieľajte:

„Skaut Manchestru United pre východnú Európu ma vo veci Patrika Vasila kontaktoval viackrát, no vždy sme záležitosť oddialili. Záujem neochladol a na štvrtýkrát sme privolili, s podmienkou, že celý priebeh bude aj pod našou kontrolou a pôjdem s ním,“ ozrejmil športový riaditeľ klubu Andrej Kostolanský pre oficiálny web klubu.

Prečítajte si aj

Sedemnásťročný slovenský talent debutoval cez víkend v najvyššej holandskej súťaži a nevie si to vynachváliť

„Vysvetlil som skautovi, že nie je naším zámerom púšťať podobný typ talentu v takomto skorom veku. Nebránime sa však tomu, aby Patrika lepšie spoznali, otestovali, no jeho prípadný prestup si viem predstaviť až z trnavského prvého mužstva. Verím, že takto pripravená skúška môže byť pre hráča motiváciou a pobyt v Manchestri United bude zároveň odmenou za jeho doterajšiu prácu. Odprezentujeme náš región, mesto a hlavne klub a verím, že nadviažeme priame kontakty s jedným zo svetových top mužstiev,“ pokračoval.

„Patrik bol prvým hráčom z mládeže, ktorý dostal od nového vedenia dlhodobú zmluvu na päť rokov. Prioritou Spartaka Trnava je púšťať hráčov pre ich ďalší rozvoj v správnom čase. Ten nastane v okamihu, ak bude ponuka finančne zaujímavá pre klub a športovo a ľudsky pre hráča. S Patrikom pracujeme pomerne intenzívne a jeho výhodou je aj to, že na svoj vek je športovo, no i mentálne veľmi vyzretý. Charakterovo mi pripomína Dobrivoja Rusova,“ opísal mladý trnavský talent Kostolanský.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: fcspartaktrnava.com

Diskusia

Podobné články