Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Sám dal viac gólov ako Barcelona, na dosah mal svetový rekord: Haland dokázal to, čo nikto pred ním!

DORTMUND - Francúzsky majster Paríž St. Germain je ďalší klub, ktorý mal tú česť naraziť na futbalovú výnimočnosť 19-ročného Erlinga Brauta Haalanda.
Zdroj: 34191
Zdieľajte:

Nórsky útočník Borussie Dortmund skóroval v utorkovom prvom osemfinálovom zápase Ligy majstrov dvakrát a zariadil víťazstvo nemeckého tímu 2:1. Najprv skóroval v 69. minúte a v 78. minúte odpovedal na vyrovnávajúci zásah Neymara.

K ôsmim gólom z dresu Salzburgu v najprestížnejšej európskej súťaži tak pridal ďalšie dva. "Viem, že je ešte mnoho vecí, v ktorých sa musím zlepšiť, no bolo to skutočne dobré. Čaká nás však ešte veľa práce, keď chceme ísť ďalej," povedal podľa DPA Haaland, ktorý sa v 14. minúte predviedol aj parádnym bežeckým výkonom.

19-ročný fenomén chcel po odvrátenom rohovom kope Borussie podporiť rýchly protiútok Dortmundu a tak zapol svoje trysky. Nameraná rýchlosť 6,64 sekundy na 60 metroch atakuje svetový rekord, ktorého držiteľom je hviezdny šprintér Christian Coleman (6,34 sekundy).

Prečítajte si aj

Nie je za tým žiadna veda - Haaland má jednoduchý recept na strieľanie gólov

Recept na strieľanie gólov nórsky mladík vysvetliť nedokáže. "Vôbec nad mojimi streleckými pokusmi nerozmýšľam, iba si skrátka užívam tú chvíľu. Ako futbalista žijete práve pre takéto dni. Je to úžasné. Uvidíme, čo sa stane v Paríži," dodal spokojný Haaland, ktorý proti PSG opäť prepisoval históriu.

Fenomenálny nórsky zázrak pritom v Lige majstrov za Dortmund debutoval. Základnú časť milionárskej súťaže absolvoval v drese Salzburgu a blysol sa ôsmimi gólmi v šiestich zápasoch. Teraz pridal v drese Borussie ďalšie dva a s desiatimi gólmi spoločne s Poliakom Robertom Lewandovskim kraľuje strelcom Ligy majstrov.

Haland je vôbec historicky prvým tínedžerom, ktorý v jednej sezóne skóroval v Lige majstrov za dva rozličné celky a zároveň je hráčom, ktorý ako prvý dosiahol v milionárskej súťaži na métu desiatich gólov, čo sa ešte nikomu pred ním v histórii Ligy majstrov nepodarilo.

Veľkou zaujímavosťou rekordných štatistík Halanda je fakt, že nórsky zázrak v Lige majstrov dal sám viac gólov ako celá Barcelona či madridské Atlético! Obidvaja španielski giganti dali zatiaľ po deväť gólov, Barca má ale ešte zápas k dobru.

Haaland za svoj strelecký počin dostal po dueli s PSG ocenenie hráč zápasu. "Som rád, že som dostal túto cenu, zápas bol veľmi pekný. Ale mám pocit, že stále ešte dokážem hrať oveľa lepšie. Musím hrať na tejto úrovni lepšie a tvrdo pracovať, aby som sa zlepšil," povedal hráč, ktorý sa narodil v Leedsi, kde v roku 2000 hrával jeho otec.

Nórske zázračné dieťa pochopiteľne vychválil do nebies aj kouč Borussie Lucien Favre: "Je to niekto, kto má obrovskú mentálnu silu a zakaždým sa chce tlačiť dopredu. Má skvelý prístup, ktorým pomáha celému tímu. A to všetko vo veku 19 rokov. "

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články