Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Guardiola vrátil úder šéfovi Barcelony: Bartomeu dostal od kouča City jasný odkaz!

MANCHESTER - Kormidelník Manchestru City Pep Guardiola reagoval na komentáre prezidenta FC Barcelona Josepa Maria Bartomeua po vylúčení anglického celku z pohárových súťaží na dva roky.
Zdroj: 34198
Zdieľajte:

Na tlačovke po ligovom triumfe nad West Ham United (2:0) sa manažér Manchestru City Guardiola zameral na prezidenta svojho bývalého zamestnávateľa z Barcelony. Španielskemu koučovi sa nepáčili pripomienky Bartomeua, ktoré vypustil potom, čo City od UEFA dostali dvojročný zákaz v európskych pohárových súťažiach. Môže za to "vážne porušenie" nariadení Financial Fair Play (FFP), City sa ale proti trestu odvolalo.

Prečítajte si aj

VIDEO Šokovaný Messi sa vyjadril k obrovskému škandálu, ktorý otriasol Barcelonou

"Ak sú šťastní, že sme dostali BAN, poviem prezidentovi Barcelony aby nám dovolil odvolať sa. Fanúšikovia City veria všetkému, čo klub urobil a my sa odvoláme, ale nehovorte príliš nahlas, Barcelona, to je moja rada! Pretože každý je niekedy zapojený do nejasných situácií. Budeme bojovať a dúfajme, že v budúcnosti budeme môcť hrať v Lige majstrov proti Barcelone," uviedol Guardiola, ktorý je na sto percent odhodlaný ostať pri kormidle City bez ohľadu na definitívny verdikt. Teraz na Guardiolovu družinu v osemfinálovom šlágri Ligy majstrov čaká úhlavný barcelonský rival - Real Madrid.

Prezident Barcelony Bartomeu krátko predtým na tlačovej konferencii uštipačne uviedol: "Chcel by som sa poďakovať UEFA, pokiaľ ide o FFP, za posledných pár rokov odviedli fantastickú prácu. Pravidelne to sledujeme a podporili sme UEFA vo všetkom, čo pre futbal robí."

Po udelení dvojročného zákazu účasti v európskych pohárových súťažiach anglický futbalový majster Manchester City prostredníctvom riaditeľa Ferrana Soriana prejavil nádej, že medzinárodný Športový arbitrážny súd (CAS) v Lausanne rozhodne vo veci ešte v tejto sezóne. Klub súčasne opätovne dementoval informácie o nezákonných daroch od arabských investorov.

Prečítajte si aj

Manchester City žiaden trest nedostane, zaznieva z prostredia klubu

Nezávislé finančné kontrolné grémium Európskej futbalovej únie (UEFA) vylúčilo minulý piatok Manchester City z európskych pohárových súťaží na dve sezóny. Klub navyše dostal pokutu 30 miliónov eur. Podľa verdiktu grémia Angličania nadhodnotili medzi rokmi 2012 a 2016 v bilančných správach sponzorské príjmy a nedostatočne spolupracovali počas vyšetrovania. "Citizens" sa odvolali na CAS.

"Tieto obvinenia nie sú pravdivé. Majiteľ neinvestoval do klubu prostriedky, ktoré by neboli korektne vyúčtované," citovala agentúra SID slová obchodného riaditeľa Ferrana Soriana, ktorý dodal: "Dodali sme množstvo dokumentov, ktoré dokazovali našu nevinu. Vyšetrovatelia sa namiesto toho sústredili na ukradnuté emaily. V podstate to nebol férový proces. Išlo viac o politiku ako o spravodlivosť. Dúfame v rýchle riešenie na Športovom arbitrážnom súde (CAS) ešte v tejto sezóne."

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, TASR

Diskusia

Podobné články