Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Van Gaal: "Víťazstvo sme zahodili"

Anglický futbalový veľkoklub Manchester United pokračuje v hernom i výsledkovom trápení. Zverenci trénera Louisa van Gaala v nedeľu "vybuchli" na ihrisku nováčika Leicesteru City, ktorému podľahli v 5. kole Premier League 3:5, hoci viedli 2:0 i 3:1.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Keď Ander Herrera v 57. minúte zvýšil vedenie "červených diablov" na 3:1, nič nenasvedčovalo tomu, že by sa malo na King Power Stadium zrodiť prekvapenie. Hostia však následne nepochopiteľne skolabovali, keď inkasovali štyri góly v priebehu 21 minút. V 83. minúte navyše prišli o vylúčeného Tylera Blacketta, ktorý fauloval v šestnástke a z penalty domáci Leonardo Ulloa jeho druhým gólom v zápase pečatil konečný stav. "Mali sme duel v rukách, no víťazstvo sme doslova zahodili," nariekal po stretnutí van Gaal. "Dali sme nádherné góly, mali ďalšie šance, ale žiaľ, nestačí hrať dobre iba hodinu," vyslovil sa holandský kouč na pozápasovej tlačovej konferencii.

Ani jeho príchod na lavičku tak zatiaľ neoživil hru manchesterského tímu. United má v lige na konte iba jednu výhru, dve remízy a dve prehry. S piatimi bodmi mu patrí v tabuľke až dvanásta priečka. Napriek letnému nakupovaniu, keď ho posily stáli dokopy 250 miliónov dolárov, pôsobí ManU stále rozpačitým dojmom.

United dosiaľ nikdy v histórii Premier League nedostal od nováčika štyri či viac gólov, takisto neprehral zápas, v ktorom viedol o dva góly. Až Leicester prepísal túto štatistiku. "Mali sme zápas jasne pod kontrolou, dá sa povedať, že tri body sme mali vo vrecku. Leicester už v predošlých štyroch zápasoch ukázal, že je to mužstvo, ktoré má charakter. No nestratili sme body vďaka Leicesteru, ale kvôli sebe. A to sa mi nepáči," hneval sa van Gaal.

Obrat odštartovala kontroverzná jedenástka. Rozhodca Mark Clattenburg najprv neodpískal faul Vardyho na Rafaela a o pár sekúnd neskôr za nevinný súboj tých istých hráčov nariadil pokutový kop, z ktorého domáci Nugent znížil na 2:3. Van Gaal však Clattenburga nekritizoval. "Neviem, či to bola penalta, alebo nie. My sa musíme pozerať na svoj výkon. Urobili sme kopec chýb, nepodržali sme loptu vtedy, keď sme mali. Súper vystrelil päťkrát na našu bránu, ináč nepredviedol nič svetoborné. No nebudem hádzať vinu iba na našich obrancov, pretože prehrávame a vyhrávame ako tím. Súper ukázal, ako sa hrá tímovo, my sme tak nehrali," dodal kormidelník ManU.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články