Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Lampard po góle do siete Chelsea: "Bolo to emotívne"

Veľmi emotívne chvíle prežíval v nedeľňajšom šlágri 5. kola anglickej futbalovej Premier League medzi Manchestrom City a Chelsea Londýn domáci stredopoliar Frank Lampard.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Tridsaťšesťročný veterán, ktorý hral za Chelsea dlhých 13 rokov, skóroval proti svojmu bývalému klubu, keď gólom z 85. minúty zariadil deľbu bodov. Rozosmutnil tak niekdajších spoluhráčov zo Stamford Bridge, ktorí už-už siahali na cenné víťazstvo.

Lampard naskočil ako striedajúci hráč do zápasu 12 minút pred koncom, teda krátko po tom, čo André Schürrle strelil vedúci gól hostí. Bývalý anglický reprezentant už po sedemminútovom pobytu na trávniku využil prihrávku Jamesa Milnera a vyrovnal na 1:1, z rešpektu k fanúšikom "Blues" však nepredviedol po góle žiadne oslavné gesto. Po stretnutí iba ťažko hľadal slová a takmer sa neubránil slzám.

"Bolo to pre mňa veľmi ťažké. Strávil som s fanúšikmi Chelsea trinásť nádherných sezón, takže mám trochu zmiešané pocity. Samozrejme, som však rád, že som svojmu tímu pomohol k remíze," vyznal sa pre Sky Sports Lampard, ktorý je v tíme Citizens na hosťovaní z New Yorku City. Skúsený záložník hral za londýnsky veľkoklub od roku 2001 až do konca uplynulej sezóny a vyhral s ním tri ligové tituly i Ligu majstrov. "Ťažko sa mi hľadajú slová. Nečakal som, že nastúpim a hneď dám gól. Vybehol som na ihrisko a fanúšikovia Chelsea spievali. Bolo to veľmi emotívne," dodal.

Tréner City Manuel Pellegrini nemal s nasadením ikony Chelsea do zápasu žiadne problémy. "Pred stretnutím som sa Franka spýtal, či si chce v ňom zahrať. Samozrejme, že chcel. To iba ukazuje, aký je to veľký profesionál," povedal kouč manchesterského klubu na adresu novej posily. Pellegriniho náprotivok Jose Mourinho, pod ktorého vedením hral Lampard v Chelsea štyri roky, bral celú záležitosť pragmaticky. "Je teraz hráčom Manchestru City. Neverím, v nejaké historické vášne, v nejaké "love story". Lampard je profesionál, robí si svoju prácu a odviedol ju výborne," sucho konštatoval Mourinho.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články