Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO: Pomohol mu k tomu famózny Messi: 17-ročný supertalent Barcelony prepísal históriu!

BARCELONA - Sedemnásťročný futbalista Anssumane Fati sa stal najmladším hráčom v španielskej La Lige, ktorý dokázal dvakrát skórovať v jednom zápase.
Zdroj: 33951
Zdieľajte:

Útočník majstrovskej FC Barcelony počas úvodného dejstva využil dve prihrávky Lionela Messiho v rozpätí dvoch minút a zariadil "Blaugranas" domácu výhru nad Levante 2:1 v nedeľnom 22. kole.

Fati vo veku 17 rokov a 94 dní prekonal rekord Juanmiho Jimeneza. Ten ako hráč Málagy v roku 2010 vo veku 17 rokov a 115 dní strelil dva góly do siete Realu Zaragoza. "Je to ako sen, o tomto momente som sníval a teraz je to skutočnosť. Ďakujem spoluhráčom aj trénerom, že mi dali ďalšiu príležitosť. Uľahčujú mi to od prvého dňa, čo som vkročil do kabíny. Musím sa im poďakovať, pretože to nie je ľahké, keď chlapec príde a oni sú k nemu takí dobrí. Roky som sa pozeral na Messiho hru a byť po jeho boku je splnený sen," citovala agentúra DPA Fatiho.

Prečítajte si aj

Setién sa dlho neradoval: Hviezda Barcelony predčasne ukončila tréning

"Je to chlapec, ktorý neustále rastie a má veľký potenciál. Dnes mal historický deň a výrazne nám pomohol ku zisku troch bodov," povedal podľa agentúry AFP kouč domácich Quique Setién.

Fati v útočnom trojlístku nahradil zraneného Luisa Suáreza a zaradil sa na ľavé krídlo. Na hrot sa posunul Antoine Griezmann a najmä v prvom polčase spolupráca fungovala. Katalánci na Nou Campe dominovali a vytvárali si šance. Levante k ničomu nepustili a po zásahoch Fatiho išli do kabíny s vedením 2:0. V druhom dejstve pokračovali v aktívnej hre, no niekoľko ďalších góloch príležitostí nepremenili. Hostia napokon v samotnom závere korigovali zásluhou Rubena Rochinu. "Mohli sme vyhrať 8:2 či 8:3. V druhej polovici sme už neboli až takí dominantní, no dokázali sme si postrážiť výhru," dodal Setién.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články