Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Boj o Šporara údajne vyhral Sporting Lisabon, Slovanu pošle 7 miliónov

LISABON - Slovinský futbalový útočník Andraž Šporar prestúpi v najbližších dňoch z bratislavského Slovana do Sportingu Lisabon. Tvrdí to portugalský denník O Jogo, podľa ktorého Sporting uspel v boji viacerých klubov a s kanonierom sa už dohodol na podmienkach zmluvy. Sporting by mal slovenskému majstrovi zaplatiť približne sedem miliónov eur.
Zdroj: 30306
Zdieľajte:

Oba kluby už údajne finalizujú podmienky transferu, definitíva by mala byť na svete do dvoch dní. Šporar má pricestovať do Portugalska už pred piatkovým prestížnym ligovým derby Sportingu s Benficou Lisabon, aby sa zoznámil s trénerom i prostredím a absolvoval lekársku prehliadku. Klub mu pripravil kontrakt na 4,5 roka s platom okolo 1,5 milióna eur za sezónu. Presnú dĺžku zmluvy ale potvrdia až v Lisabone.

Prečítajte si aj

Neapol oficiálne potvrdil príchod Lobotku

Portugalské periodikum tvrdí, že 25-ročný Šporar by mohol absolvovať debut za Sporting už na budúci utorok v semifinále Ligového pohára na ihrisku Bragy. Šporar je aktuálne na sústredení Slovana v tureckom Beleku a čaká na povolenie od vedenia "belasých" na presun do Portugalska.

Šporar má za sebou vynikajúcu jeseň, keď vo všetkých súťažiach strelil dvadsať gólov a pridal šesť asistencií. Jeho výkony vyvolali záujem viacerých zahraničných klubov. Najväčší prejavil Celtic Glasgow, no z odchodu do Škótska zišlo. "Môžem potvrdiť, že máme oficiálnu ponuku zo Sportingu Lisabon. Okrem Sportingu je však viacero záujemcov, s ktorými rokujeme, takže zatiaľ nie je jasné, či a kam Andraž prestúpi. Dostali sme ponuku aj z arabského sveta a ďalších krajín," uviedol nedávno generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík ml.

Sportingu patrí v tabuľke najvyššej portugalskej súťaže momentálne štvrtá priečka, na lídra Benficu stráca až 16 bodov.

Prečítajte si aj

Pred 100 rokmi sa narodil Anton Malatinský, trnavská trénerská legenda
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články