Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Neapol oficiálne potvrdil príchod Lobotku

NEAPOL - Slovenský futbalista Stanislav Lobotka je definitívne hráč SSC Neapol. Podľa talianskeho žurnalistu zo Sky Italia Sport Gianlucu Di Marzia podpísal zmluvu na štyri a pol roka s gážou 1,8 milióna eur ročne. Celta Vigo za neho zinkasovala 20 miliónov eur, ďalšie štyri milióny môžu dostať vo forme bonusov. V stredu popoludní potvrdil príchod Lobotku aj klub prostredníctvom sociálnych sietí, na ktorých napísal: "Vitaj Stanislav!"
Zdroj: 27187
Zdieľajte:

Dvadsaťpäťročný stredopoliar sa v stredu ráno z hotela presunul do športového centra SSC v Castel Volturno, približne 35 km do Neapola a tam so zástupcami klubu podpísal kontrakt. Kouč Gennaro Gattuso mu už v nedeľu na spoločnej večeri podrobne vysvetlil jeho budúcu pozíciu v tíme. Na stretnutí nechýbal ani športový riaditeľ Neapola Cristiano Giuntoli.

Prečítajte si aj

Pred 100 rokmi sa narodil Anton Malatinský, trnavská trénerská legenda

Na potvrdenie transferu sa čakalo už minulý týždeň, jeho kompletizáciu však zdržovali "papierovačky", podľa talianskych médií boli komplikácie na španielskej strane. Medzitým sa Lobotka stal otcom, dieťa mu v pondelok priviedla na svet v trenčianskej nemocnici jeho partnerka Daniela Nízlová.

Lobotka prestúpil do Viga v roku 2017 za štyri milióny eur z dánskeho FC Nordsjaelland, ten by mal teraz dostať 20 percent z prestupovej čiastky. Podarilo sa mu etablovať sa v základnej zostave, v Španielsku odohral celkovo 90 zápasov bez streleckého zápisu. V prebiehajúcej sezóne nastúpil v 17 ligových dueloch. Lobotku odporučil do Neapola bývalý kapitán "Partenopei" Marek Hamšík.

Prečítajte si aj

Žiline predĺžil zmluvu ďalší hráč

Debut v novom drese by Lobotka mohol absolvovať už v sobotu v domácom ligovom dueli proti Fiorentine (20.45 h). Slovák je druhou akvizícou SSC v zimnom prestupovom okne, pred ním prišiel z RB Lipsko nemecký stredopoliar Diego Demme. Neapolu patrí aktuálne v tabuľke Serie A až 11. priečka s priepastným 24-bodovým mankom na lídra Juventus Turín. V lige vyhral z uplynulých 11 stretnutí iba raz.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články