Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Poznáme dôvod prečo sa nehrá El Clásico: Kluby nesúhlasia s novým termínom

BRATISLAVA - Dnes sa malo hrať v Španielsku tradičné derby El Clasico. Zápas bol zrušený a v článku vám prezradíme dôvody.
Zdroj: 5995
Zdieľajte:

Rivalita medzi Barcelonou a Realom Madrid je snáď od nepamäti. Ich vzájomné zápasy priniesli veľa nezabudnuteľných okamihov. Fanúšikovia týchto klubov žiaľ dnes toto prestížne derby neuvidia.

Prečítajte si aj

VIDEO Totálny debakel Southamptonu: Hráči Leicestru vyrovnali 24 ročný rekord

O odložení El Clasica rozhodla Španielska futbalová federácia (RFEF). Bolo to kvôli obavám z občianskych nepokojov po protestných dňoch v Barcelone po tom, ako boli minulý týždeň uväznení deviati katalánski separatistickí vodcovia.

Prečítajte si aj

VIDEO Neuveriteľným skratom prepísal históriu: Brankár schytal červenú po pár sekundách!

Katalánsko je poloautonómny región na severovýchode Španielska a referende v októbri 2017, ktoré španielsky ústavný súd vyhlásil za nezákonné, približne 90% katalánskych hlasov podporilo nezávislosť. Účasť na referende bola až okolo 43%.

La Liga požiadala, aby bolo El Clasico presunuté na Bernabeu štadión Realu Madrid, ale oba kluby boli proti zmene mieste konania. Šéf Barcelony Ernesto Valverde minulý týždeň povedal: "Za normálnych okolností by sme hrali doma. Neočakávame, že by sa El Clasico hralo na Bernabeu, ale chceme dodržať rozvrh. Stále nám zostáva deväť dní."

Prečítajte si aj

Dojemný príbeh mladej španielskej futbalistky: Jej minulosť už nie je tabu

Kedy sa bude hrať El Clasico?

Zápas medzi Barcelonou a Realom Madridom sa uskutoční v stredu 18. decembra, potvrdil to RFEF. Tento termín sa nepáči ani jednému španielskemu klubu a zvažujú žaloby.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: express.co.uk

Diskusia

Podobné články