Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Futbalový trpaslík šokoval celý svet: Na 57. pokus sa im to konečne podarilo

ANDORRA LA VELLA - Futbalisti Andorry zvíťazili v piatok doma nad Moldavskom 1:0 a prvýkrát v histórii neprehrali v kvalifikačných bojoch o majstrovstvá Európy. Podarilo sa im to na 57. pokus.
Zdroj: 32536
Zdieľajte:

Futbalový "trpaslík" s populáciu približne 76.000 obyvateľov triumfoval v H-skupine gólom Marca Valesa, ktorý sa presadil hlavou v 63. minúte. Domáci futbalisti tak zužitkovali početnú výhodu, keďže Moldavsko prišlo v 55. minúte o vylúčeného Radua Ginsariho.

Prečítajte si aj

VIDEO Česi sa postarali o šokujúcu senzáciu: Prvá kvalifikačná prehra Anglicka za dlhých desať rokov!

"Som veľmi spokojný. Hráči v šatni si toto víťazstvo nesmierne cenia," povedal tréner Andorry Koldo Álvarez de Eulate pre denník Diari D'Andorra.

Prečítajte si aj

Zaujímavé futbalové trávniky: Počas zápasu fanúšikov vyrušuje vlak

Andorra, ktorej patrí v rebríčku Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) až 139. miesto, sa tešila len z tretieho víťazstva v súťažnom zápase. Predchádzajúce dve dosiahla v kvalifikáciách na majstrovstvá sveta. V roku 2017 šokovala Maďarsko po triumfe 1:0 a ukončila tak sériu 66 duelov bez víťazstva. Tá sa tiahla od roku 2004, vtedy Andorra zdolala Severné Macedónsko taktiež 1:0. Informovala agentúra AFP.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články