Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Pekarík sa teší z dôvery trénera: Urobím maximum, aby som ju opäť splatil

ŠAMORÍN - Peter Pekarík odohral v tejto sezóne jediné stretnutie za rezervu Herthy Berlín, no tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Pavel Hapal neváhal s jeho zaradením do nominácie. Na stálicu pravého kraja defenzívy sa bude spoliehať aj v októbrovom domácom súboji kvalifikácie ME 2020 proti Walesu.
Zdroj: 21715
Zdieľajte:

Tridsaťdvaročný Pekarík chýbal v septembrovom dvojzápase s Chorvátskom a Maďarskom pre problémy s lýtkom, ktoré by už mali byť zažehnané. "Momentálne sa cítim veľmi dobre, 2,5 týždňa som v bežeckom tréningu a uplynulý týždeň som už absolvoval kompletný s mužstvom. Cez víkend som si pridával navyše s kondičným trénerom, takže svalové zranenie je preč. Všetko drží, ako má, verím, že to tak zostane," povedal slovenský obranca na nedeľnom zraze v Šamoríne. Absenciu zápasovej praxe si uvedomuje, ale nepovažuje ju za prekážku: "Teším sa z dôvery trénera, vždy keď dostanem príležitosť, snažím sa ju splatiť. Pokiaľ ju dostanem aj teraz, určite urobím maximum, aby som ju splatil opäť. Samozrejme, je iné trénovať a hrať. V uplynulom období ma brzdili zranenia, pre ktoré som sa nemohol pobiť o moju pozíciu v klube. Veľmi si prajem, aby už všetko bolo za mnou a aby som sa mohol sústrediť na futbal. V minulosti som tiež prišiel na zraz po tom, ako som toho v klube neodohral veľa, a v reprezentačnom zápase bolo všetko v poriadku. Verím, že tak to bude aj tentoraz."

Prečítajte si aj

Vrásky na čele trénera Hapala: Dvojica reprezentantov prišla na zraz so zdravotnými problémami

Slováci prehrali v marci na pôde Walesu 0:1, podľahli mu aj na záverečnom turnaji EURO 2016 (1:2) a v trnavskom dueli kvalifikácie ME 2008 (2:5). "Čaká na nás veľmi nepríjemný súper, predchádzajúce výsledky s ním neboli príliš priaznivé. Chceme zlomiť túto sériu a dúfam, že sa nám to podarí pred domácim publikom. Zdobí nás, keď sme silní na lopte, každý hráč sa musí stopercentne koncentrovať. Naozaj rozhodujú maličkosti a niekedy to je aj o koncentrácii. Snáď budeme optimálne nastavení a podáme výkon, čo bude stačiť na tri body," dodal Pekarík, ktorý zdôraznil, že Wales nie je len o Garethovi Baleovi: "Majú veľmi šikovných futbalistov. Netreba spomínať len individuality, mužstvo je poskladané prevažne z hráčov anglickej ligy a to hovorí za všetko."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články