Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Vrásky na čele trénera Hapala: Dvojica reprezentantov prišla na zraz so zdravotnými problémami

ŠAMORÍN - Tréner slovenskej reprezentácie Pavel Hapal sa na nedeľnom zraze pred októbrovým dvojzápasom s Walesom (Trnava, 10. októbra, 20.45) a Paraguajom (Bratislava, 13. októbra, 20.45) musel zaoberať menšími zdravotnými problémami dvoch futbalistov. Trápia obrancu Kristiána Koštrnu a útočníka Pavla Šafranka, český kouč však dúfa, že obaja sa stihnú do štvrtka zotaviť.
Zdroj: 31339
Zdieľajte:

Dvadsaťpäťročný Koštrna si premiérovú pozvánku do národného A-tímu vyslúžil výkonmi na klubovej úrovni, ale v sobotu chýbal v zostave FC DAC 1904 Dunajská Streda. "V nedeľu išiel na vyšetrenie s lýtkom, v zápase nehral, lebo nechcel ísť do rizika. Uvidíme po vyšetrení, informácie budem mať asi až večer. Problém mal aj Pavol Šafranko, ktorý utrpel menší výron členka, ale veríme, že to bude tiež v poriadku," informoval na tlačovej konferencii Hapal, ktorého naopak potešil stav pravého obrancu Petra Pekaríka: "Síce neodohral duel, pretože klub ho nechcel poslať do majstrovského súboja, no namiesto toho absolvoval zápasový tréning, prišiel úplne v pohode a cíti sa zdravo. Celkovo je momentálny zdravotný stav mužstva fajn. Hráme už vo štvrtok a tesne pred zrazom by som si vedel predstaviť, keby hráči cez víkend nenastúpili v kluboch, aby boli oddýchnutí pred dôležitým duelom s Walesom." Hapalovi sa počas nedele hlásilo 14 z 26 nominovaných zverencov.

Prečítajte si aj

Kouč Maďarska povolal na Chorvátsko a Azerbajdžan ďalšieho fortunaligistu: Nemôžem byť šťastnejší

Z pohľadu výsledku sa pozornosť sústredí na úvodné stretnutie októbrového asociačného termínu. Slováci privítajú v E-skupine kvalifikácie budúcoročných majstrovstiev Európy Walesanov a na trnavskom Štadióne Antona Malatinského sa im pokúsia odplatiť marcovú prehru z Cardiffu. Hapal nebude mať pre trest k dispozícii stopéra Denisa Vavra. "Je to jeden z kľúčových postov, bude podstatné nahradiť Vavra pri jeho výpadku. Bude to post za post a verím, že sa rozhodneme dobre. Máme pred sebou ešte tri kvalifikačné zápasy a každý z nich bude dôležitý. Pre nás bude zápas roka možno až ten posledný s Azerbajdžanom, ktorý tiež nebude jednoduchý."

Vavro sa vráti do kádra na prípravný súboj s Paraguajom, ktorý je na programe o tri dni neskôr na bratislavskom Tehelnom poli. To už budú vo výbere aj ďalší náhradníci Martin Škrtel, Tomáš Hubočan a Adam Nemec, trio sa o týždeň rozlúči s najcennejším dresom. Proti Walesu budú všetci traja ešte v hľadisku, ktoré napokon zaplnia priaznivci: "Pripoja sa k nám po zápase, určite budú s nami. Chceme sa rehabilitovať pred našimi divákmi. Dúfam, že mužstvo bude pokračovať v dobrej reakcii z Maďarska. Veľmi radi hráme pred našimi fanúšikmi, po prehre s Chorvátskom zavládlo sklamanie. Musíme podať úplne iný výkon ako proti Chorvátsku a sme radi, že nám pomôže otvorený štadión. Prídu fanúšikovia, hráme pre nich."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články