Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Čo sa stalo s ich nádejami? Sny mladých talentov sa smutne rozplynuli

BRATISLAVA - Mali svoje sny, ktoré žiaľ nikdy nenaplnili. Reč je o mladých futbalistoch, ktorým experti predpovedali žiarivú budúcnosť. Realita bola žiaľ úplne iná a dnes mnohí z nich hrajú v nižších súťažiach alebo dokonca skončili s futbalom alebo sa dali na iné remeslo.
Zdroj: 32440
Zdieľajte:

1. Bojan Krkič

Odchovanec FC Barcelona Bojan Krkič trpel v priebehu kariéry záchvatmi úzkosti. Dôvodom jeho problémov boli vysoké očakávania verejnosti. V mladosti bol dokonca považovaný za nového Lionela Messiho, čo sa s rokmi ukázalo ako nesprávna predpoveď.

Krkič prestúpil v roku 2011 z FC Barcelona do AS Rím za 12 miliónov eur. Po tom, ako sa v talianskej metropole výraznejšie neuchytil, odišiel na hosťovanie do AC Milán a neskôr do Ajaxu Amsterdam. Následne si vyskúšal anglickú Premier League v drese Stoke City. V ďalšej sezóne hosťoval v španielskom Deportivo Alavés, v 13 zápasoch sa gólovo nepresadil. Toto leto prestúpil za 1,5 milóna eur do Montrealu Impact.

Prečítajte si aj

Na východe rastie krásny futbalový stánok: Otvorený bude v júli 2020

2. Hachim Mastour

Mal iba 14 rokov, ale záujem o jeho talent bol na celom svete. Real Madrid, FC Barcelona, PSG Paríž a AC Miláno chceli mať v tíme tohto chlapca. Taliansky klub AC Miláno vypálil všetkým rybník, keď kúpil tohto potenciálneho mladíka za pol milióna eur. Najskôr pôsobil v juniorskom tíme červenočiernych. Žiaľ do A-tímu sa nikdy nedostal.

V roku 2015 šiel pôsobiť do španielskej Malagy, ale ani tu sa mu nedarilo. V La Lige odohral iba jediný zápas. O rok neskôr šiel na hosťovanie do holandského FC Zwolle. Ani v tomto klube sa nedokázal presadiť a musel sa vrátiť do klubu Rossoneri. Nové vedenie a hlavne tréner Gennaro Gattuso s talentovaným mladíkom už nepočítali. Všetko sa skončilo rozviazaním kontraktu s hráčom.

Ako voľný hráč sa presťahoval do Grécka, kde aj s futbalom začínal. O rozbehnutie kariéry sa znovu pokúsil v klube Pas Lamia FC, no taktiež bezúspešne. Hachim momentálne nepôsobí v žiadnom futbalovom klube.

3. Luis Nani

Dnes 32-ročný rodák z Kapverd mal byť novým Cristianom Ronaldom. Po príchode do Manchestru United v roku 2008 ale nenaplnil do neho vkladané nádeje, a tak sa z rekordéra v počte anglických ligových titulov stal len hráč druhého sledu.

Nasledovalo hosťovanie v lisabonskom Sportingu, teda v tíme, z ktorého sa dostal do "veľkého futbalu“. Odtiaľ putoval do Valencie, Lazia Roma a v súčanosti zakotvil v Orlande City.

Prečítajte si aj

Liverpool FC spoznal svoj trest za neoprávnený štart hráča v Ligovom pohári

4. Ganso

Paulo Henrique Chagas de Lima, vo futbalovom svete známy ako Ganso, bol svojho času považovaný za nástupcu takých hviezd svetového futbalu ako sú Ronaldinho či Kaká.

Rodák z ani nie 50 tisícového mesta Ananindeua mal mať podľa správ z Brazílie všetko – techniku, futbalový um, rýchlosť, strelu aj prihrávku. A vlastne toto všetko má aj teraz, len sa mu ju nikdy nepodarilo preniesť na top level.

Futbalista pôsobil v kluboch FC Sevilla, vo francúzskom Amiens FC a v súčastnosti hrá v brazílskom Fluminense.

Prečítajte si aj

VIDEO Prežil let smrti, teraz premiérovým gólom po tragickom páde v Brazílii rozhodol o triumfe svojho tímu

5. Adriano

Kto by na začiatku kariéry povedal, že Adriano Leite Ribeiro skončí kdesi v nižšej súťaži v USA a bude za to rád.

Z Rio de Janeira pochádzajúci útočník prestupoval v roku 2004 do milánskeho Interu za takmer 30 miliónov eur.

Nebyť jeho nefutbalového prístupu a správania sa, ktorého nosnou črtou bolo chodenie na večierky, ponocovanie, ukazovanie sa na verejnosti, mohol predpoklady o obsadení postu najlepšieho zakončovateľa sveta naplniť, no nestalo sa. Adriano je ideálnym príkladom, ako sa dá premrhať veľký talent.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk/Peter Koropecký

Diskusia

Podobné články