Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Krásne gesto futbalových hviezd: Aj Ronaldo zavítal k našim susedom kvôli chorému chlapčekovi, ktorý sa nemal narodiť

BRATISLAVA - Aj keď majú všetkú slávu sveta, bohatstvo a v živote im nechýba prakticky nič, nezabúdajú na to, čo je na tomto svete to najdôležitejšie.
Zdroj: 32415
Zdieľajte:

Tou najdôležitejšou vecou je pochopiteľne zdravie, ktoré chýba aj dvojročnému chlapčekovi Danielovi. Viacerí svetoví futbalisti sa pridali k dobročinnej akcii a pomohli vyzbierať peniaze na to, aby drobček mohol absolvovať nevyhnutnú operáciu.

Daniel sa totiž narodil so skráteným predklatím a chýbajú mu dva prsty. Keďže rodičia si finančne náročnú operáciu nemohli dovoliť, požiadali verejnosť a poľských futbalistov o pomoc na sociálnych sieťach. Dobročinná akcia trvala pol roka a cieľom bolo vyzbierať necelých 200 tisíc eur, z čoho len samotní futbalisti prispeli čiastkou asi 30 tisíc eur.

Prečítajte si aj

VIDEO Pražský gigant na totálnom dne: Po fatálnej chybe z Plzne bez bodu a hráči bez dresov!

"Daneček bol zdravý do 16. týždňa tehotenstva. Potom mi lekári ponúkli potrat, s ktorým som nesúhlasila. Syn sa narodil so skrátenou rukou. Vedela som, že urobím čokoľvek, aby som mu pomohla. A operácia je naša jediná nádej," priznala Danova mamička.

Dojemný príbeh sa dostal až za hranice našich poľských susedov. Za malým chlapčekom dokonca prišiel aj legendárny brazílsky kanonier Ronaldo, ktorý dal do dražby svoj reprezentačný dres a osobne ho odovzdal Danovi. Z poľských futbalistov sa do dobročinnej akcie zapojila ofenzívna hviezda Bayernu Mníchov Robert Lewandowski a tiež brankár Juventusu Turín Wojciech Sczcesny.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články