Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

9. kolo Fortuna ligy

Súhrn 9. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže - Fortuna ligy.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Výsledky 9. kola:
* Spartak Myjava - FC Spartak Trnava 2:0 (1:0), góly: 9. Pekár, 67. Jánošík
* MFK Košice - FO ŽP Šport Podbrezová 3:0 (1:0), góly: 38. Viazanko, 51. Škutka, 86. Novák
* FK Senica - MFK Ružomberok 1:0 (1:0), gól: 7. Majtán
* FC ViOn Zlaté Moravce - FC DAC 1904 Dunajská Streda 1:1 (0:1), góly: 53. Djuricic - 5. Saláta
* MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava 3:0 (1:0), góly: 30. Mihálik, 70. Káčer, 75. Jelić

Návštevnosť 9. kola:
Spartak Myjava - Spartak Trnava - 2 316 divákov
Košice - Podbrezová - 946 divákov
Senica - Ružomberok - 1 490 divákov
Zlaté Moravce - Dunajská Streda - 1 320 divákov
Žilina - Slovan Bratislava 3:0 - 3 628 divákov
Spolu: 9 700 divákov
Priemer na zápas: 1 940 divákov

Gól kola: Miroslav Viazanko (Košice)
Kolo v strede septembra neprinieslo veľa adeptov pre anketu Gól mesiaca, avšak jeden pekný kúsok sa predsalen našiel. Obrana Podbrezovej - na čele s kapitánom Ivanom Minčičom alebo skúseným Vraťom Greškom - bola v sobotňajšom stretnutí natoľko rozhodená, že Košičania mohli dať gólov, koľko sa im zachcelo. Ten prvý bol toho rukolapným dôkazom: skúsený Miroslav Viazanko vyzvŕtal v šestnástke skoro všetkých a bez problémov zakončil. Nováčik si tento duel isto za klobúk nedá...

Negatívny moment kola: Najhorší priateľ futbalu
Koniec leta pravidelne priniesol pokles návštevnosti. Oproti minulému kolu sa až 25% fanúšikov nevrátilo na tribúny. Dôvod bol prostý - zlé štadióny a nekvalitné trávniky. V nepriaznivom počasí zmokli všetci fanúšikovia, ktorí sa nezmestili pod pár krytých miest na štadiónoch a videli v mnohých prípadoch nekvalitné zápasy kvôli zlej hracej ploche. V Banskej Bystrici dokonca mohli vidieť iba polčas, po ňom zápas museli zrušiť a odohrajú ho znova, na konci mesiaca. Snáď už pri lepšom počasí.

Pozitívny moment kola: Oslava futbalu s majstrami
Nedeľňajšia dohrávka 9. kola Fortuna ligy zaplesala srdciami všetkých futbalových fanúšikov. Teda, okrem priaznivcov bratislavského Slovana. Žilinskí aj nestranní diváci (hoci tých pri zápasoch belasých veľa nebýva) sa radovali z nádherného futbalového divadla s prekvapivým výsledkom 3:0 a ktoré spestrili aj mediálni pracovníci. Na súboj dvoch slovenských majstrov za ostatných šesť rokov totiž kluby prichystali aj vskutku netradičné pozvánky: desať fanúšikov, ktorí si zakúpili lístok na stretnutie, dostalo lístok na exkluzívny zápas medzi Slovenskom a Španielskom a navyše všetkých, skoro štyritisíc fanúšikov, dostalo pri vstupe na štadión tresku v rožku. Vskutku originálne.

Najlepšia jedenástka podľa FutbalovýSvet.sk: Šulla (Senica) - Pavlenda (Zlaté Moravce), Piaček (Žilina), Saláta (D. Streda), Letić (Žilina) - Viazanko (Košice), Čmelík (Žilina), Janič (Ružomberok) - Mihálik (Žilina), Pekár (Myjava), Majtán (Senica)

Zdieľajte:
Autor: Mišo Iks
Zdroj informácií: Futbalový svet

Diskusia

Podobné články