Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Myjava doma opäť víťazne!

Piatkovou predohrávkou dnes odštartovalo 9. kolo Fortuna ligy, Myjava privítala Trnavu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Spartak Myjava – FC Spartak Trnava 2:0 (1:0)

Góly: 9. Pekár, 67. Jánošík. Rozhodovali: Chmura – Benko, Ádam, ŽK: Marček, Solnička, Jánošík - Mikovič, Schranz, 2316 divákov

Zostavy a striedania:

Spartak Myjava: Solnička – Ciprys, Jánošík, Černáček, Častulín – Pekár, Marček, Bílovský, Sládek (85. Bruško), Daniel (76. Duga) – Šimonek (70. Oršula)

Spartak Trnava: Rusov – Čonka, Tóth, Janečka, Siva (75. Farrugia) – Schranz, Kuzma, Sabo, Vlasko, Cleber (60. Špalek) – Mikovič (50. Jendrišek)

V Spartakovskom derby sa od úvodu hral svižný futbal. Domáci gólovo udreli už v 9. minúte. Po autovom vhadzovaní sa ocitol najskôr Sládek pred Rusovom, ktorý jeho strelu zneškodnil, no následne bol pri lopte opäť Sládek, ktorý posunul Pekárovi a ten rozvlnil sieť – 1:0. Kopaničiari hrozili aj v 13. minúte, ale Janečka odvrátil v poslednej chvíli pred Šimonekom. Postupne sa čoraz viac do hry dostávala aj Trnava. V 22. minúte prihral Schranz zľava pred bránu Vlaskovi, ktorý z otočky napálil loptu do brvna. O dve minúty neskôr vyslal ďalekonosný projektil Cleber, Solnička bol pozorný a vyrazil. Po polhodine hry bol domáci "gólman" opäť v permanencii po zakončení Schranza. V 33. minúte našla dlhá lopta Pekára, vznikla situácia 1 na 1 s Janečkom, domáci hráč zakončoval strelou vedľa brány. V závere prvého dejstva ešte prišla strela Kuzmu a hlavička Janečku, skóre sa nemenilo.

Aj do 2. polčasu vstúpili lepšie myjavskí hráči, strely Pekára i Daniela minuli cieľ. Trnava odpovedala Jendrišekovou strelou z otočky v 63. minúte, ktorá nebola presná. V 67. našla lopta po rohovom kope Černáčka, ten zakončoval nevydarene "nožničkami", lopta však doputovala k voľnému Jánošíkovi a ten sa zoči-voči Rusovovi nemýlil – 2:0. V 74. minúte sa aktívny Vlasko predral s loptou dopredu, strelou pohladil len hornú sieť brány. Krásnou kombinačnou akciou sa prezentovali hráči v čiernobielych dresoch v 80. minúte, Duga dal vľavo Pekárovi, ten našiel v 16-tke nabehnutého Bílovského, no loptu poslal iba nad bránu. O 3. minúty mal 100% šancu na opačnej strane Jendrišek, pri jeho strele sa zaskvel Solnička a udržal čisté konto. Rovnako sa prezentoval domáci brankár aj pri poslednej šanci trnavského Spartaka v nadstavenom čase a Myjava tak zdolala Trnavu 2:0.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články