Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Anglický tréner nahneval Bulharov

SOFIA - Bulharské úrady nahnevali vyhlásenia trénera anglickej futbalovej reprezentácie Garetha Southgatea. Ten naznačil, že jeho zverenci očakávajú počas októbrového duelu kvalifikácie EURO 2020 v Sofii rasistické urážky zo strany domácich fanúšikov. Pre hráčov Albiónu je dokonca pripravené špeciálne stretnutie, ktoré ich na to má pripraviť.
Zdroj: 31234
Zdieľajte:

"Vyhlásenia trénera Anglicka sú neopodstatnené, nevhodné a nepotrebné pred takým dôležitým a zaujímavým duelom, na ktorý sa naši priaznivci tešia celý rok," uviedol Bulharský futbalový zväz vo svojom vyhlásení.

Prečítajte si aj

Nechutný záver kvalifikačného zápasu v Budapešti: Dvojica slovenských rozhodcov dostala nakladačku a utrpela zlomeniny

Angličania už majú skúsenosti s bulharským rasizmom z roku 2011, keď si Ashley Young vypočul v Sofii z tribúny opičie zvuky. "Znepokojuje nás to, pretože nám nikto nemôže zaručiť bezproblémový priebeh. Stretnutie s hráčmi sme plánovali, budeme na ňom diskutovať, ako správne reagovať na možné neprístojnosti," citoval web BBC Southgatea.

Prečítajte si aj

VIDEO Martin Ševela po vyhadzove zo Slovana mieri na sever

Futbalová asociácia (FA) uviedla, že jedného Bulhara vykázali pre rasizmus z tribúny vo Wembley aj počas minulotýždňového duelu kvalifikačnej A-skupiny. Následne skončil v rukách polície. Európska futbalová únia (UEFA) uzatvorila časť štadióna v Sofii pre rasistické útoky publika v júnových zápasoch s Českom a Kosovom.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články