Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Polícia rieši futbalového podvodníka: Po zaplatení zálohy nepomôže hráčom a nevráti peniaze

BRATISLAVA - Oddelenie integrity Slovenského futbalového zväzu (SFZ) rieši prípad podvodného konania muža, ktorý sa vydáva za hráčskeho sprostredkovateľa. V júli na konanie Slováka M. K., ktorý svoje aktivity nasmeroval najmä do Fínska, Švédska a Nórska, upozornila aj Medzinárodná federácia profesionálnych futbalistov (FIFPro).
Zdroj: 31234
Zdieľajte:

Podľa FIFPro sa zameriava na mladých hráčov, ktorým prostredníctvom sociálnych sietí ponúka skúšku v talianskom prvoligovom klube Parma Calcio. Po zaplatení "zálohy" vo výške približne 1000 eur však skúšku nevybaví a nevráti ani peniaze. FIFPro dostala sťažnosti od viacerých futbalistov minimálne z ôsmich krajín: Slovenska, Česka, Fínska, Litvy, Nórska, Portugalska, Švédska a USA. "Nanešťastie, pravidelne nás kontaktujú futbalisti, ktorí zaplatili takzvaným sprostredkovateľom za skúšky alebo kontrakty, čo sa nikdy nenaplnili. Odporúčame všetkým hráčom a rodičom, aby sa obrátili na nás alebo na národný zväz, pokiaľ majú pochybnosti," uviedol generálny sekretár FIFPro Theo van Seggelen na oficiálnej stránke organizácie.

Prečítajte si aj

VIDEO Slovenský talentovaný brankár opúšťa Lille, našiel si nové pôsobisko

"Reagovali sme na podnet, aj na článok v škandinávskych médiách. Získali sme informácie o viacerých prípadoch, preto sme sa obrátili priamo na taliansky klub, ktorý mal byť príjemcom všetkých spomenutých mladíkov. Parma potvrdila, že ju oslovili rodičia ôsmich talentovaných futbalistov so sťažnosťou a žiadosťou o pomoc. Odpoveď bola vždy tá istá: klub takúto aktivitu nevyvíjal, s M. K. nespolupracuje," potvrdil Jakub Čavoj z oddelenia integrity SFZ na webe futbalsfz.sk.

Prečítajte si aj

VIDEO Bývala opora slovenskej reprezentácie neváhala: Mám sa ničiť v 37 rokoch?

Predstavitelia SFZ kontaktovali aj M. K., aby vysvetlil, prípadne uviedol na pravú mieru fakty okolo jeho aktivít a ozrejmil svoju činnosť. "Chceme varovať pred podvodným konaním ľudí, nevlastniacich licenciu sprostredkovateľa. V prípade, že hráči či ktokoľvek v ich okolí disponuje informáciami o akejkoľvek nelegitímnej aktivite, žiadame o informovanie na našu emailovú adresu integrita@futbalsfz.sk, prípadne na naše telefónne číslo oddelenia integrity, je to možné aj anonymne. Garantujeme diskrétnosť," dodal Čavoj.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články