Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO TOP 10 júlových prestupov, ktoré ostali v tieni tých najväčších zmien

BRATISLAVA - Vybrali sme desať zaujímavých prestupov v doterajšom priebehu letného prestupového obdobia 2019, ktorým sa nevenovala dostatočná pozornosť.
Zdroj: 1532
Zdieľajte:

Angeliño (PSV Eindhoven - Manchester City)

Celým menom José Ángel Tasende má stále len 22 rokov. Španielsky ľavý obranca sa stal súčasťou Manchestru City v roku 2013, kedy prišiel ako šestnásťročný z La Coruni. Štyri roky však hosťoval, postupne za New York City FC, NAC Breda, Gironu a Mallorcu. Pred rokom ho kúpil PSV Eindhoven, kde podpísal päťročný kontrakt, no výborné výkony ho vrátili na Etihad Stadium. Pep Guardiola s ním počíta už do áčka, využil klauzulu o spätnom odkupe. Angeliño bude o miesto v zostave bojovať hlavne s Mendym a Zinčenkom. V holandskom PSV ho nahradí Toni Lato, ďalší španielsky mladík hosťujúci z Valencie.

Ayoze Peréz (Newcastle United - Leicester City)

25-ročný ofenzívny hráč pôsobil v Newcastle od roku 2014. Prišiel z Tenerife a zažil okrem Premier League aj pôsobenie v The Championship. Ayoze dlhodobo predvádza skvelé výkony, zaujímali sa o neho aj popredné anglické tímy a taktiež jedného času Real Madrid. Nakoniec odchádza po piatich rokoch v St. James Parku. Leicester za neho zaplatil necelých 35 miliónov eur.

Pablo Sarabia (Sevilla - PSG)

27-ročný Madridčan je odchovancom Realu. Na začiatku kariéry hviezdil v rezervnom tíme, do áčka neprenikol. Päť sezón tak strávil v Getafe, kde postupne vyrástol na veľkú oporu tímu a skvelého kreatívneho záložníka. Všimla si to Sevilla, tam pôsobil od roku 2016. Okrem iného znova zaujal Real Madrid a bolo otázkou času, kedy zamieri do niektorého veľkoklubu. S francúzskym PSG podpísal päťročný kontrakt.

Tanguy Ndombélé (Olympique Lyon - Tottenham Hotspur)

Stále iba 22-ročný francúzsky záložník výborne zvláda defenzívne povinnosti, ale taktiež vie zaútočiť. Tottenham za neho zaplatil cez 60 miliónov eur. Futbalista konžského pôvodu mal skvelú sezónu v Lyone, prenikol už aj do národného tímu Francúzska, odohral šesť stretnutí. Mimochodom, Lyon ho najskôr zobral za dva milióny na hosťovanie, potom za ďalších osem odkúpil. Zarobil teda poriadne.

Denis Suaréz (FC Barcelona - Celta Vigo)

Má už 25 rokov a stále sa výraznejšie nepresadil. Denis Suaréz sa vracia do materského klubu, odkiaľ v roku 2011 odišiel do Manchestru City. Súčasťou Barcelony bol od roku 2013, no hrával len za béčko a hosťoval vo Villarreale. O ďalšie dva roky preto šikovný ofenzívny záložník prestúpil do Villarrealu. Tam mal fantastický ročník 2015/16, avšak po návrate do Barcelony posledné tri roky hľadal formu. Nenašiel ju ani tento rok na hosťovaní v Arsenale, takže návrat domov by mal byť vykúpením.

Antonio Valencia (Manchester United - LDU Quito)

Možno najlepší futbalista ekvádorskej histórie definitívne odchádza z vrcholového futbalu. Už 33-ročný hráč prerazil v Európe svojou enormnou rýchlosť na pozícii krídelníka. V španielskom Villarreale sa nepresadil, ale nesmierne zaujal na hosťovaní v anglickom Wigane Athletic. Tam strávil tri sezóny a v roku 2009 ho kúpil Manchester United. Na Old Trafford odohral desať rokov, raz sa stal najlepším hráčom sezóny. Postupne presedlal na pozíciu krajného beka. Teraz sa vracia do rodnej krajiny, ale jeho materským tímom je El Nacional, nie LDU. Obe mužstvá však sídlia v meste Quito.

Ola Aina (Chelsea - FC Turín)

V posledných rokoch anglickí futbalisti skúšajú šťastie aj za hranicami Britských ostrovov, čo sa nezvyklo stávať. Tento risk vyšiel aj 22-ročnému ofenzívnemu krajného obrancovi. Aina bol súčasťou Chelsea od svojich jedenástich rokov, ale prechod do prvého tímu nemal ideálny. Preto zamieril hosťovať najskôr do Hullu City a uplynulý ročník strávil v talianskom Turíne. Tam mu ruže kvitli, zabýval sa do základnej zostavy ako jej pevná súčasťou. Preto ho taliansky tím odkúpil za desať miliónov eur. Rodák z Londýna reprezentuje Nigériu, odkiaľ pochádzajú jeho rodičia.

Martin Ødegaard (Real Madrid - Real Sociedad, hosť.)

Za Strømsgodset hral v najvyššej nórskej súťaži už ako pätnásťročný. Jeho enormný talent zaujal všetky veľkokluby, zvíťazil Real Madrid. Ten posilnil v roku 2015, lenže zasekol sa v rezervnom tíme. Za áčko odohral iba jedno stretnutie. Posledné dva ročníky preto hosťoval v holandskej Eredivisie. Heerenven aj Vittesse boli s jeho službami nanajvýš spokojný. Na prvý tím Realu to stále nie je, takže Ødegaard odchádza na ďalšie hosťovanie. Tentoraz ostáva v La Lige, aby si zvykol na tamojší štýl. V decembri oslávi už 21 rokov, takže pri jeho talente je na čase, aby ďalšiu sezónu strávil na Santiago Bernábeu.

Tonny Vilhena (Feyenoord - Krasnodar)

Pre mnohých možno málo známy hráč, ale vedzte, že tento 24-ročný holandský stredný záložník patril dva-tri roky dozadu medzi najžiadanejšie mená v Európe. On a Feyenoord Rotterdam však usúdili, že najlepšie bude vyrastať na mieste, kde je doma a má dostatok herného času. Európske veľkokluby preto s ponukami prichádzali márne a že neboli nízke. Záujem o Vilhenu postupom času upadol. Teraz prekvapivo posilnil ruský Krasnodar.

Moussa Diaby (PSG - Bayer Leverkusen)

Nemeckí "farmaceuti" boli jedným z najväčším adeptov na zisk Ødegaarda. Tento mladík však neprišiel, takže dorazil iný. Za pätnásť miliónov z PSG francúzsky krídelník Diaby. Práve dnes, 7. júla 2019, oslávil dvadsiate narodeniny. Na konte už má 25 zápasov v Ligue 1 a hosťovanie v talianskom Crotone. Leverkusen bude jeho lístkom medzi stálice európskych hviezd. Má na to päťročnú zmluvu a všetky technické aj fyzické predpoklady.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články