Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Spokojný nebol ani jeden tím: Remízy pre Podbrezovú neriešia nič, atmosféra v kabíne Nitry je zlá

NITRA - Zlé začiatky zápasov pre Nitru pokračujú, Podbrezová s ďalšou remízou. Piatkový výsledok 2:2 nerieši nič ani pre jedno mužstvo.
Zdroj: 31599
Zdieľajte:

Pod Zoborom sa hralo netradične v piatok o pol siedmej. Dôvodmi boli sobotný hokejový zápas Slovenska proti Česku, aj blížiace sa finále Slovnaft Cupu. Domáci hráči FC Nitra znova nezachytili úvod a dvakrát inkasovali: "V kabíne sa hecujeme, ale na ihrisko to asi nevieme preniesť. Neviem čím to je, že vždy dostane gól ako prví. My sa nedostane v úvodných minútach do šance a už svieti stav 0:2," hovorí ofenzívny futbalista Marek Fábry.

"Spokojnosť určite nie je, pretože sme znova nevyhrali. Každý jeden gól nás stojí strašne veľa síl. Do polčasu sme aspoň vyrovnali. V druhom sme si povedali, že tam musíme zomrieť. Niektoré situácie nám vyšli, ale iné si musíme pozrieť na videu. Nabudúce potrebujeme vyhrať. Nálada v kabíne nie je vôbec dobrá," otvorene priznáva Fábry: "Zvýšený hlas zo strany vedenia klubu však nebol," prekvapivo si uvedomil nitriansky hráč, ktorý vie, že v tabuľke je to veľmi vyrovnané: "Je to tam veľmi tesné. Každý bod je síce dobrý, ale pre nás je remíza doma ako prehra. Nabudúce už musíme zvíťaziť," doplnil.

S remízou neboli spokojní ani hráči Podbrezovej. Tí majú na konte čerstvo 26 bodov, avšak predposledná Senica len o jeden menej a posledné Zlaté Moravce dvadsaťštyri. Kapitán Miroslav Viazanko ľutoval stratený dvojgólový náskok: "Urobili sme všetko tak, ako sme mali. Začali sme dobre, dali dva góly. Všetko nám vychádzalo podľa plánu. Škoda, že sme to vedenie neudržali, pretože si myslím, že keby sme vydržali bez inkasovaného gólu aspoň do polčasu, tak by sme zápas zvládli. Nepodarilo sa to, no ideme ďalej. Musíme bojovať, aby sme ďalšie zápasy zvládli, pretože bez výhier to budeme mať veľké náročné," povedal Viazanko pre futbalovysvet.sk.

Čo sa stalo po druhom zásahu Podbrezovej jednoznačne nevedel vysvetliť: "Určite to nebolo uspokojenie. Jednoducho Nitra mala dve šance. Jedna z rohu, ktorú Vestenický trafil priam nechytateľne, ťažko sa na to dalo reagovať. Uspokojenie však nebolo. Chceli sme hrať ďalej. V druhom polčase sme mali šance, hlavne hlavička Kiwiora v závere volala po góle. Mali sme ten zápas vyhrať," uvedomuje si líder kabíny, ktorý sa vrátil po jednozápasovej pauze spôsobenej angínou.

Podobne to videl aj brankár Martin Vantruba: "Prvých zhruba tridsať minút bolo skvelých, dali sme tam dva góly. Potom neviem, čo sa s nami stalo. Dostali sme prvý gól na prednú žrď, druhý z rýchlej štandardky. Do druhého polčasu sme išli s aktivitou, čo sa nám darilo. S kúskom šťastia by sa nám to podarilo dostať na našu stranu," hovorí.

V zápase mal niekoľko perfektných zákrokov a takmer zastavil aj skvelé zakončenie Tomáša Vestenického po rohovom kope. Mladý útočník to ale trafil skvele k prvej žrdi: "Podľa mňa sa dá chytiť všetko. Vestenický to síce trafil dobre, ale ja som sa tej lopty dotkol, vyrazil som ju. Myslel som si, že aspoň na brvno. Bol by z toho naozaj dobrý futbalový moment, ale bohužiaľ som si to zrazil do brány," opisoval Vantruba.

"Keby vieme, kde je príčina, tak by sme na tom zapracovali a chyby by sa neopakovali. My sme však nezachytili dve štandardky a prišlo vyrovnanie. Remízy sú také, že získame bod, ale mali by sme získať tri. Tabuľka je taká, aká je a my potrebujeme bodovať naplno. Pozitívum zápasu je aspoň to, že sme sa rozstrieľali a presvedčili sme sami seba, že góly vieme dať. Už nasledujúci domáci zápas to chceme potvrdiť a nadviazať na to," pokračoval podbrezovský gólman.

Najbližšie sa Podbrezová predstaví doma, kde ju čakajú Zlaté Moravce. Šesťbodový zápas bude všetko alebo nič: "Tá tabuľka je stále taká, že nič nie je jasné a stále je to o tom, kto z koho. Pomôžu nám len víťazstvá. Ja som presvedčený o tom, že najbližšie to proti Zlatým Moravciam zvládneme a zvíťazíme. Je to taký istý zápas, ako všetky doteraz. Veľmi dôležitý," vyjadril sa Miroslav Viazanko.

Ešte predtým si kabína trénera Veselého nenechá ujsť sobotné zápolenia Zlatých Moraviec proti Trnave a Senici s Trenčínom, ktoré sa "Železiarov" bytostne dotýkajú: "Budeme to samozrejme sledovať. Ovplyvňuje nás to, no nemyslím si, že by to malo mať vplyv na našu prípravu na ďalší zápas," povedal Viazanko: "Sledovať to bude každý. Vieme, aká je tá situácia. My by sme boli najradšej v takej situácii, aby sme sa na to pozerať nemuseli. Všetko sa môže zmeniť jedným alebo dvomi zápasmi. Sme na to pripravení a ideme do boja," dodal Martin Vantruba.

Ďalšou nepríjemnou správou je, že Michal Breznaník si znova zranil koleno. Podľa našich informácií mu tam popukalo takmer všetko a vyzerá to na veľmi dlhú pauzu. Bohužiaľ pre bývalého reprezentanta, znova...

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články