Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Udržím ho v Taliansku, ale chcem za to dva traktory. Takto začal príbeh budúcej legendy Juventusu

TURÍN - Moise Kean by mal byť budúcou legendou nielen Juventusu Turín, ale aj talianskeho futbalu.
Zdroj: 31367
Zdieľajte:

Stále iba devätnásťročný ofenzívny futbalista vyniká skvelou technikou a rýchlosťou. Vďaka svojej variabilite môže nastupovať v ofenzíve prakticky všade. V novembri roku 2016 sa stal prvým hráčom narodeným v tomto tisícročí (* 28. február 2000), ktorý naskočil do jednej z piatich najlepších líg sveta, bolo to v drese Juventusu.

V tom istom mesiaci tento rekord zaknihoval aj v Lige majstrov. V máji 2017 navyše strelil za Juventus gól v Serii A, takže bol z neho aj prvý hráč narodený v tomto tisícročí, ktorému sa to podarilo medzi piatimi najlepšími súťažami. Teraz to isté dokázal aj na seniorskej úrovni.

Prečítajte si aj

Po Ronaldovi ďalší na rade: Bale po sezóne v Reale končí!

Za Taliansko nastúpil trikrát, strelil dva góly a to iba nedávno. Za "Squadru Azzura" nastúpil už v novembri minulého roka, mal len 18 rokov a 235 dní. Teraz v marci však pomohol v rámci kvalifikácie na EURO 2020 jedným zásahom poraziť 2:0 Fínsko a o pár dní neskôr 6:0 Lichtenštajnsko. Pomaly, ale isto z neho rastie budúca legenda nielen talianskeho futbalu.

Jeho otec sa zo synovho úspechu teší, Juventus mu je ale veľa dlžný: "Sľúbil som Juve, že syna udržím v Taliansku, ale chcel som na oplátku dva traktory. Povedali mi, že to nebude problém. Zatiaľ som ich ale nedostal a navyše nedostávam ani žiadne lístky na zápasy. Navyše mi neberú telefóny," posťažoval sa médiám Keanov otec Biorou, ktorý pracuje ako farmár.

Pozrite si aj

VIDEO Kto má v nohe taký dynamit?

Moise sa už narodil v talianskom meste Vercelli, ale jeho rodičia prišli z Pobrežia Slonoviny. Futbal v nižších súťažiach hráva aj brat Giovanni Kean. Obaja ako malí mali ten istý vzor, bol ním nigerijský útočník Obafemi Martins. Moise Kean prvýkrát zaujal v roku 2007 provinčný tím Asti. Tam si ho vyhliadli Turínčania, ale najskôr nie Juventus, no mestský rival Turín FC. Hráčom "Starej dámy" sa v mládežníckych kategóriach stal v roku 2010, mal len desať rokov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: wikipedia.com

Diskusia

Podobné články