Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Hamšík nemá na ružiach ustlané: Svojím vyjadrením všetkých šokoval!

TA-LIEN - Slovenského futbalového reprezentanta Mareka Hamšíka čaká v sobotu miestneho času prvý ligový zápas v drese čínskeho klubu Ta-lien I-fang.
Zdroj: 28700
Zdieľajte:

"Boli sme v Šanghaji na sústredení. Trénovali sme každý deň, ale väčšinou iba raz denne. Dvojfázový tréning sme mali iba raz. Absolvoval som však iba jeden prípravný zápas. Nastúpili sme proti domácemu účastníkovi najvyššej súťaže a prehrali 0:3. Ja som odohral iba prvý polčas," povedal Hamšík na svojom oficiálnom webe.

Prečítajte si aj

VIDEO Stratený syn sa vrátil: Na Letnej ho privítali v štýle Rockyho

Pre Ta-lien bude nadchádzajúca sezóna iba druhá v najvyššej súťaži. Tomu zodpovedajú aj ambície, hoci v kádri figuruje napríklad aj bronzový medailista z MS 2018 Yannick Carrasco. "Mali sme posedenie s majiteľmi klubu, ktorí povedali, že prvoradým cieľom je udržať sa v lige. Keby sa skončilo v prvej osmičke, bol by to veľký úspech," uviedol Hamšík.

VIDEO o legende Mareka Hamšíka v drese Neapolu

Čína sa v Európe vníma ako exotická krajina so svojimi osobitými zvyklosťami. Hamšík sa však s "kultúrnym šokom" zatiaľ nepotýka: "Zatiaľ nemám problém si zvykať na niečo. Možno na to jedlo, ale nie je to až také strašné. Vždy máme pripravené aj pre nečínskych hráčov."

Prečítajte si aj

MetaTitle: Francúzsko SR futbal ME16 Lille B-skupina Slovensko Rusko.Martin Škrtel a ďalšie dve opory posledných rokov končia v národnom tíme

Nič nové ho nečaká ani na ihrisku, podľa jeho slov mu tréner pripravil podobné úlohy ako v bývalom pôsobisku. "Ak hráme systémom 4-2-3-1, tak som podhrotový hráč. Ak preferujeme 4-3-3, tak som stredopoliar zľava. Tak, ako to bolo v Neapole," uviedol Hamšík.

Ta-lien I-fang nastúpi už v nedeľu od 8.30 SEČ na pôde tímu Che-nan Ťien-jie.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články