Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Urbanič po ligovom debute: Pocity sú naozaj neuveriteľné, Kóňa ľutuje nepremenené šance

NITRA - Dnešným prvým jarným kolom sa opäť po zimnom spánku otvorili brány Fortuna ligy. Na štadióne pod Zoborom domáci diváci sledovali prehru svojho tímu proti Podbrezovej, ktorá nastúpila s viacerými nováčikmi.
Zdroj: 31075
Zdieľajte:

Úvodné momenty fortunaligového duelu patrili domácim, ktorí si vypracovali šancu zásluhou Vestenického, no tú nepremenili. Ujala sa až strela čerstvej posily Gatariča, ktorý poslal domácich do vedenia. Brankár Šípoš mohol inkasovať po vlastnom góle Charizopulosa, no strela skončila na žrdi. Mladý brankár dostal šancu šancu medzi troma žrďami, no po zápase neskrýval sklamanie s výsledku. "Tento zápas nám dneska herne vôbec nevyšiel. V prvom polčase sme mali niekoľko šancí, ktoré keby premeníme, hralo by sa nám oveľa lepšie. Na druhej strane, my sme inkasovali dosť nešťastné góly, avšak na to sa nemôžeme vyhovárať. Dnes sme mali podať lepší výkon," povedal Šípoš.

Prečítajte si aj

Slovan v šlágri kola vyhral na Žitnom ostrove, na prvom mieste má skvelý náskok

Podobne to videl i špílmacher Tomáš Kóňa: "Myslím si, že prvý polčas sme hrali veľmi solídne. Mali sme tam tri stopercentné šance a tie sme mali jednoducho premeniť. V ďalšom priebehu sme ich trocha zatlačili, no pribrzdil nás druhý inkasovaný gól, vďaka čomu nám chýbal väčší tlak smerom do brány. Podbrezová hrala veľmi dobre, bola agresívna, prehusťovali stred poľa, vyrážali do rýchlych brejkov a my sme na to nevedeli správne zareagovať," povedal smutný Kóňa.

Hostia prišli do Nitry s poriadne omladeným kádrom a aj vďaka zraneniam skúsenejších hráčov dostali v zápase príležitosť viacerí mladí futbalisti. Jedným z nich bol aj ligový debutant Lukáš Urbanič, ktorý svoj prvý štart v lige okorenil gólom a asistenciou. "Moje pocity sú naozaj neuveriteľné, neviem to ani dostatočne opísať. Úvod zápasu nebol taký, aký sme si predstavovali. Dostali sme smolný gól, no čo bolo dôležité, nezlomilo nás to a práve v tých momentoch sa ukázala skutočná sila tímu. Našim zámerom je byť v zápasoch dominantným tímom a dávať veľa gólov, čo sa nám dnes sčasti darilo a myslím si, že môžme byť spokojní so svojom výkonom. Som vďačný aj trénerovi, že mi dal príležitosť a nesklamal som jeho dôveru," začal jeden z hrdinov dňa.

Prečítajte si aj

Podbrezová otočila zápas v Nitre, Žilina zachraňovala remízu s Trnavou, Ružomberok zdolal ViOn

Mužstvo sa víťazným trojbodovým zápisom priblížilo na rozdiel piatich bodov šiestej Serede, a tak oživili šancu i na prvú šestku. Urbanič však na to vôbec nemyslí. "Nepozeráme sa v súčastnosti na tabuľku. Máme pred sebou ešte štyri zápasy, na ktoré sa musíme svedomito pripraviť a po týchto dueloch uvidíme, kde sa budeme nachádzať," zakončil.

Premiérový gól za hostí zaznamenal aj autor vyrovnávajúceho zásahu Matej Oravec, ktorý už na našich ligových trávnikoch nazbieral štarty v drese Trnavy. Po zápase vyzdvihol predovšetkým výkon celého mužstva. "Ten gól určite poteší, ale dôležité sú tri body. Úvod duelu nám nevyšiel, inkasovaný gól nás trocha zarazil, no stále sme sa povzbudzovali, snažili sme sa hrať svoju hru a nestiahnuť sa do obrannej ulity, čo sa nám sčasti darilo. Sme veľmi radi, že sme dokázali vyhrať a dúfam, že v tom bude naďalej pokračovať, " povedal spokojný Oravec.

Prečítajte si aj

TOP 5 najväčších hráčskych strát zámorskej MLS pred novou sezónou

Ďalšie kolo našej najvyššej súťaže je na programe budúci týždeň, keď Nitra cestuje do Michaloviec a Podbrezová privíta na domácom trávniku Ružomberok.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk/Filip Mišudík

Diskusia

Podobné články