Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

TOP 5 najväčších hráčskych strát zámorskej MLS pred novou sezónou

NEW YORK - Major League Soccer 2. marca otvorí brány nového ročníka 2019, ktorý bude mať premiérovo 24 tímov. Najnovším prírastkom je FC Cincinnati. Zo súťaže však odišlo niekoľko kvalitných hráčov. My sme sa pozreli na päť najväčších strát.
Zdroj: 26848
Zdieľajte:

David Villa (New York City FC - Vissel Kobe)

Španielska legenda bola prvým hráčom New Yorku City FC v roku 2014, kedy tento celok ako nováčik vstupoval do MLS a taktiež jeho doposiaľ jediným oficiálnym kapitánom. Po štyroch sezónach sa ale rozhodol zamieriť na ďalšie exotické angažmán, tentoraz k Iniestovi či Podolskemu do Japonska. Villa v New Yorku odohral 124 zápasov a strelil až 80 gólov. Práve v MLS vsietil svoj jubilejný 400. gól počas celej kariéry.

Miguel Almirón (Atlanta United - Newcastle United)

24-ročný Paraguajčan sa stal počas pôsobenia v MLS hviezdou svetového formátu, veď v súvislosti s ním sa už dlho hovorilo o záujme Juventusu či Arsenalu, no rodák z Asunciónu vydržal v Atlante dve celé sezóny. V oboch patrili hráči United medzi najsilnejšie tímy, v roku 2018 sa im už podarilo vyhrať celú ligu a ovládnuť MLS. Almirón celkovo odohral 62 duelov, v ktorých strelil 21 gólov. Jeho skvelý prehľad v hre a výborné prihrávky by mali robiť problémy aj v Premier League, nakoľko za takmer 25 miliónov eur zamieril do Newcastle United. Táto suma je najvyššia pri odchodoch z MLS. Atlanta však udržala najlepšieho strelca ročníka 2018, ktorým sa stal 25-ročný Venezuelčan Josef Martínez.

Prečítajte si aj

Nani onedlho skompletizuje prestup do MLS, pôjde v krokoch brazílskej legendy

Alphonso Davies (Vancouver Whitecaps FC - Bayern Mníchov)

Stále len 18-ročný rodák z Ghany reprezentujúci Kanadu má celú kariéru pred sebou a je považovaný za poriadne veľkú nádej svetového futbalu. V áčku Vancouveru debutoval už v roku 2016, kedy mal iba 15 rokov. V lete toho roku podpísal profesionálny kontrakt. Stal sa v tom čase najmladším hráčom ligy, tretím historicky najmladším futbalistom MLS s profesionálnou zmluvou a po Freddy Aduovi druhým najmladším, ktorý aj nastúpil do zápasu tejto súťaže. Rýchlo sa zabýval v základnej zostave a začali ho sledovať najväčšie svetové veľkokluby. V januári sa premiestnil do Bayernu Mníchov za 12 miliónov eur. S bonusmi sa čiastka môže vyšplhať až na dvadsať miliónov.

Ashley Cole (Los Angeles Galaxy - Derby County)

Skúsený obranca je na sklonku kariéry. Tú si od roku 2016 spestril v "meste anjelov", kde odohral za tri sezóny 89 stretnutí a do tímu priniesol hlavne skúsenosti, ktoré nazbieral na vrcholovej úrovni v Arsenale, Chelsea, AS Rím či v národnom tíme Anglicka. V minulej sezóne bol kapitánom Galaxy. Ako 38-ročný sa ale presťahoval späť do Anglicka, poslinil druholigové Derby County, ktoré trénuje jeho dlhoročný spoluhráč a kamarát Frank Lampard.

Víctor Vázquez (Toronto FC - Al Arabi)

Španielsky záložník sa stará hlavne o stred poľa, takže nepatril k ofenzívnym esám a ani k takým, ktoré by vzbudili veľký rozruch. Aj tak ale za dve sezóny v Toronte odohral 52 duelov a strelil úctyhodných šestnásť gólov. 32-ročný stredopoliar je odchovancom Barcelony. Zahral si aj za belgické Bruggy a mexický Cruz Azul. Teraz ho zlákal katarský Al Arabi.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články