Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Strach o život: Chlapca s Messiho dresom z igelitky chce zabiť Taliban!

KÁBUL - Bol to príbeh, ktorý obletel celý svet. Malému fanúšikovi však teraz ide o život.
Murtazá Ahmadí je veľkým fanúšikom argentínskeho futbalistu Lionela Messiho.
Murtazá Ahmadí je veľkým fanúšikom argentínskeho futbalistu Lionela Messiho. Zdroj: TASR/AP
Zdieľajte:

Pred štyrmi rokmi obletela svet fotografia malého chlapca, ktorý mal na sebe z igelitky vyrobený dres s menom a číslom argentínskej hviezdy FC Barcelona Lionela Messiho. Po roku sa afgánsky chlapec Murtaza Ahmadi dočkal veľkého momentu a konečne sa stretol so svojím idolom. Bolo to v Katare, kde sa FC Barcelona stretla v prípravnom zápase s Al Ahli Dauha.

Prečítajte si aj

Roztomilé VIDEO Šesťročný chlapček sa dočkal: Messi mu splnil životný sen!

Podľa matky však práve príbeh, ktorý dojal celý svet, teraz ohrozuje život jej syna. Z chlapca a jeho rodiny sa stal terč radikálneho hnutia Taliban. "Myslia si, že mu Lionel poslal veľké peniaze," prezradila Shafika Ahmadíová. Malý Murtaza prestal chodiť do školy a rodina sa dokonca musela presťahovať na bezpečnejšie miesto. "Počuli sme doma paľbu z ťažkých zbraní, a keď sa okolo domu začali pohybovať divní ľudia, rozhodli sme sa premiestniť," dodala pani Ahmadíová.

Aj napriek tomu stále majú strach a veria, že im v ťažkej podá pomocnú ruku práve Messi. "Mám ho veľmi rád a zaujímam sa o neho. Chcem hrať futbal ako on. Messi by si ma mal odviesť, aby som mohol byť s ním," povedal novinárom malý Murtaza.

Prečítajte si aj

DEFINITÍVA: Hamšík po 12 rokoch opúšťa Neapol, čaká ho čínska výzva
Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, cnn.com

Diskusia

Podobné články