Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Thierry Henry spomína na najspornejší moment kariéry: Keď to spravil Messi, bol ako Maradona

BRATISLAVA - Thierry Henry zahral rukou pred tým, ako asistoval Williamovi Gallasovi na gól, ktorý rozhodol o tom, že sa Írsko nepredstaví na svetovom šampionáte v roku 2010.
Zdroj: 30612
Zdieľajte:

Thierry Henry prezradil, že sa írskym hráčom priznal, že pred rozhodujúcim gólom zápasu zahral rukou. Bývalý reprezentant Francúzska pripravil gól pre Williama Gallasa, ktorý rozhodol baráž o postup na svetový šampionát.

Po nakopnutej lopte od Maloudu si Thierry Henry dopomohol rukou a následne posunul loptu na Gallasa, ktorý už nemal problém streliť gól. Ten rozhodol o celkovom víťazstve Francúzska 2:1 v barážovom dvojzápase a ukončil tak írske nádeje na účasť na svetovom šampionáte v Nemecku.

Bývalý futbalista Arsenalu Londýn či Barcelony bol následne ostro kritizovaný za svoj počin. Thierry Henry ale prezradil, že sa ihneď po zápase ospravedlnil írskym futbalistom.

Prečítajte si aj

VIDEO 1.12cm! Toľko delilo Liverpool od vedúceho gólu na Etihad Stadium!

"Hovoríte o ľuďoch, s ktorými som na ihrisku strávil veľké množstvo času. Priznal som sa im, že to bola ruka a viete ako reagovali? Povedali mi, že ma zato neodsudzujú," povedal tréner Monaca pre Canal Plus.

"Bol som úprimný. Bol to jednoducho reflex. Reflex športovca. Presne taký, aký malo množstvo hráčov na bránkovej čiare, keď bol ich brankár už prekonaný."

Štyridsaťjedenročný bývalý skvelý útočník, ktorý v tom čase hrával v Barcelone, bol aj napriek priznaniu za svoj čin, ktorý zabezpečil francúzsky postup, odsudzovaný.

Thierry Henry ale cíti, že urážky na jeho adresu boli prehnané a celú situáciu prirovnal k tej, ktorú zažil Lionel Messi.

"Keď sa Messimu podarilo skórovať rukou do siete Espanyolu, tak ho ľudia označovali za génia a povedali, že je k Maradonovi bližšie ako kedykoľvek predtým.

"Keď som to ale spravil ja, tak sa ku mne ľudia správali, akoby som niekoho zabil..," spomína Thierry Henry.

Obranca Írska, Richard Dunne, sa smerom k Henrymu po zápase takisto vyjadroval kriticky. Sporný moment totiž okradol tím Giovanniho Trapattoniho o finálový turnaj - sen, na ktorý čakajú od roku 2002.

"Bolo to úplne do očí bijúce... Postranný rozhodca bol presne na úrovni incidentu. Nebola to vôbec situácia, ktorá by bola ťažká na posúdenie," povedal Dunne.

Prečítajte si aj

DAC odmietlo ponuku Celticu za Baya!

Francúzsko sa na svetovom šampionáte v roku 2010 ale dlho neohrialo. V skupine získalo iba jeden bod a po troch zápasoch sa s turnajom lúčilo.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články