Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Boateng otvorene: Pre niektorých je človek s čiernou pleťou opica

BERLÍN - Podľa futbalistu Kevina-Princa Boatenga sa v uplynulých rokoch v boji proti rasizmu neurobil veľký pokrok. Hráč talianskeho klubu Serie A Sassuolo Calcio sa v kariére stretol s rasizmom niekoľkokrát.
Zdroj: 30574
Zdieľajte:

V Taliansku sa naposledy terčom rasistických pokrikov stal obranca Neapola Kalidou Koulibaly na pôde Interu Miláno. "Pre niektorých je človek s čiernou pleťou opica," citovala agentúra DPA slová, ktoré Boateng povedal pre denník Corriere della Sera. Tridsaťjedenročný futbalista sa narodil v Berlíne, jeho otec je z Ghany. "Situácia sa zhoršila. Ale v Nemecku to od Talianska nebolo odlišné. I keď v každodennom živote som nezažil žiadnu diskrimináciu. Na druhej strane, kto by si niečo dovolil, keď mám 191 centimetrov a 90 kíl."

Prečítajte si aj

Káder Trnavy opúšťajú dvaja hráči

Boateng dobre vie, čo Koulibaly prežíval. "Skúste sa ho opýtať, ako sa cítil, keď bol už preč z ihriska. Je to pocit, ako keby vás prešiel vlak. Nestačí zavesiť plagáty proti rasizmu. Spoločnosť by mala byť viac citlivá. Fakty hovoria samé za seba, deje sa to stále a všade. Musíme s tým začať okamžite," uzavrel Boateng.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články