Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Koulibaly obeťou rasizmu: Ak Taliansko neporazí túto rakovinu, nemá budúcnosť

MILÁNO - Pred stredajším zápasom najvyššej talianskej futbalovej súťaže medzi domácom Interom Miláno a SSC Neapol (1:0) pobodali štyroch fanúšikov hostí.
Zdroj: 30545
Zdieľajte:

Incident sa stal neďaleko štadióna Giuseppeho Meazzu. Najhoršie dopadol 43-ročný priaznivec "Partenopei", ktorého hospitalizovali s početnými zraneniami, zvyšných troch po ošetrení prepustili a dokonca stihli šláger 18. kola Serie A. Periodikum Corriere Dello Sport informovalo, že ani štvrtý napadnutý nie je v ohrození života.

Prečítajte si aj

Poznáme termín poslednej rozlúčky s Jozefom Adamcom

Neprístojnosti pokračovali aj počas zápasu. Domáce publikum sa prezentovalo rasistickými popevkami na adresu Khalioua Koulibalyho. Správanie fanúšikov odsúdili viaceré osobnosti talianskeho futbalu vrátane Cristiana Ronalda z Juventusu Turín. "V živote i futbale chceme rešpekt. Rasizmus ani diskriminácie nesmú mať žiaden priestor," odkázal Portugalčan prostredníctvom twitteru. "Rasizmus je definícia ignorantstva, musíme sa spojiť v boji proti nemu. Pýtam sa, kde sú vláda, jednota a solidarita? Tento problém sa týka všetkých. Ak Taliansko neporazí túto rakovinu, nemá budúcnosť," pridal ostrú reakciu prominentný hráčsky agent Mino Raiola.

Koulibaly zápas nedohral. V 80. minúte inkasoval žltú kartu za faul na prenikajúceho Mattea Politana, na adresu hlavného rozhodcu Paola Mazzoleniho ironicky zatlieskal a ten ho poslal predčasne do šatní. V nadstavenom čase sa neovládol ani Lorenzo Insigne. Dostal sa do slovnej potýčky s domácim Baldem Keitom, ktorého aj inzultoval a videl priamo červenú kartu.

Pozrite si aj

VIDEO Podvod! VAR obrala Sassuolo o jasný gól

Po zápase sa do Mazzoleniho chceli pustiť aj ďalší háči Neapola, do cesty sa im však postavil tréner Carlo Ancelotti.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články