Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Prvé slová Greguša po prestupe do Minnesoty United

NEW YORK - Slovenský futbalový reprezentant Ján Greguš prestúpil z dánskeho FC Kodaň do zámorskej Major League Soccer (MLS). S jej účastníkom Minnesota United FC podpísal trojročnú zmluvu. Po reprezentačnom spoluhráčovi Albertovi Rusnákovi, ktorý pôsobí v Real Salt Lake tak bude druhým Slovákom v MLS.
Zdroj: 30476
Zdieľajte:

Dvadsaťsedemročný stredopoliar má v zmluve zakotvenú opciu na ďalšie ročné predĺženie spolupráce. "Získali sme naozaj talentovaného hráča, ktorý dodá kvalitu do nášho stredu poľa. Ján je oporou svojho klubu aj reprezentácie. Veríme, že bude jednou z posíl v strede ihriska. Je to technický hráč, ktorý vie hrať na oboch stranách ihriska v ofenzíve aj defenzíve," povedal pre klubový web United športový riaditeľ Manny Lagos.

Prečítajte si aj

Obranca z Valencie bude do konca sezóny hosťovať v FC Barcelona

"V FCK som zažil pekné časy. Mal som šancu hrať s naozaj talentovanými hráčmi a užil som si aj život v Dánsku. Mojim cieľom bolo získať tituly a hrať v Lige majstrov a Európskej lige. To všetko som tu zažil. Teraz si skúsim niečo nové za morom, kde MLS je na vzostupe. Minnesota je ambiciózny klub, ktorý prišiel so skvelou ponukou. Je to pre mňa výzva a teším sa na ňu. Chcel by som sa tiež poďakovať všetkým fanúšikom Kodane, ktorí ma celý čas podporovali," citoval Greguša oficiálny web Kodane.

Greguš v minulosti pôsobil v FC Nitra, Baníku Ostrava aj Jablonci. Slovensko reprezentoval v 22 zápasoch a strelil v nich dva góly. Kodaň opúšťa s okamžitou platnosťou, v novom pôsobisku ho čakajú lekárske testy a médiám ho predstavia v januári.

"Dostali sme lukratívnu ponuku na Greguša a Ján si chcel vyskúšať novú výzvu a dobrodružstvo v USA a v novej lige. Dá sa povedať, že Jánovo pôsobenie tu bolo úspechom a úspechom je aj zisk z jeho predaja. Ján zanechal v klube veľkú stopu. Svoju úlohu naplnil perfektne. Vždy odviedol vysoko profesionálne výkony. Hoci často nebol v základe, vždy v Super Lige aj v pohárovej Európe odviedol to, čo sme potrebovali. Pomohol k niekoľkým naozaj veľkým výsledkom, hral výborne v pohárovom finále s Bröndby," povedal pre web Kodane tréner Stale Solbakken. Podľa médií sa prestupová suma pohybuje vo výške tri a viac miliónov USD.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články