Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Mak posunul gólom Zenit do šestnásťfinále, ďalej aj Salzburg a Betis

BRATISLAVA - Futbalisti Fenerbahce Istanbul remizovali vo štvrtkovom zápase 5. kola Európskej ligy UEFA "trnavskej" D-skupiny s Dinamom Záhreb 0:0 a spolu s chorvátskym klubom postúpili do jarného šestnásťfinále.
Zdroj: 30213
Zdieľajte:

Spartak Trnava remizoval rovnakým výsledkom na pôde Anderlechtu Brusel a oba tímy po záverečnom skupinovom kole v súťaži skončia. Slovenský reprezentant Róbert Mak zariadil gólom triumf Zenitu Petrohrad doma nad FC Kodaň 1:0, ktorý znamenala istotu postupu ruského tímu do ďalšej fázy. V drese hostí odohral jeho krajan Ján Greguš celý zápas a Denis Vavro bol na ihrisku do 54. minúty.

Prečítajte si aj

Spartak po zápase s Anderlechtom bez šance na postup

Vo štvrtok postúpili do šestnásťfinále aj Sporting Lisabon, Betis Sevilla, FK Krasnodar, Dynamo Kyjev a RB Salzburg. Už pred 5. kolom mali istý postup Bayer Leverkusen, FC Zürich, Dinamo Záhreb, Arsenal Londýn, Eintracht Frankfurt, Lazio Rím a Chelsea Londýn.

Hráči Fenerbahce Istanbul boli v domácom zápase aktívnejší a držali loptu na svojich kopačkách, no v prvom polčase sa do útoku príliš nehnali. Aj hostia hrali najmä zo zabezpečenej obrany a tak bolo väčších šancí minimum. V 31. minúte sa ocitol v dobrej pozícii Michael Frey, ale hlavičkoval veľmi nepresne. Situáciu si zopakoval v 54. minúte, tentokrát dostal center z ľavej strany a lopta z jeho hlavy išla len tesne nad hornú žrď. Ani ďalšie šance sa neskončili gólmi a tak sa v Turecku zrodila bezgólová remíza. Slovenský stopér Martin Škrtel odohral v domácom drese celý duel.

Prečítajte si aj

ONLINE z Európskej ligy: Zenit Petrohrad - FC Kodaň

V C-skupine má Zenit vďaka triumfu istotu prvého miesta, keď nazbieral 11 bodov. Druhá je sedembodová Slavia Praha, za ktorú odohral celý duel Miroslav Stoch pri prehre na ihrisku Girondins Bordeaux 0:2. Tretia Kodaň má päť bodov, francúzsky klub štyri a tiež ešte môže postúpiť.
Na góly boli bohaté zápasy E-skupiny, v ktorých potvrdili favoriti svoju silu a obaja majú už aj istý postup do jarného šestnásťfinále. Arsenal mal miestenku istú už pred duelom s Vorsklou Poltava, ktorý z bezpečnostných dôvodov presunuli do Kyjeva. Londýnčania nenechali nič na náhodu a vyhrali 3:0. V druhom stretnutí si zaistil pokračovanie v súťaži Sporting Lisabon, keď zdolal domáci FK Karabach Agdam 6:1.


Hráči Dynama Kyjev zvíťazili vo štvrtkovom zápase 5. kola Európskej ligy UEFA na pôde FK Astana 1:0 a prebojovali sa z K-skupiny do vyraďovacej fázy. O postupový gól sa postaral v 29. minúte slovinský legionár Benjamin Verbič.
Dynamo má vďaka triumfu na konte 11 bodov, Astana o tri menej. Aj kazašský klub však mohol spečatiť postup ešte vo štvrtok, stačilo mu na to, aby Rennes nevyhralo vo večernom zápase nad Jabloncom.

5. kolo skupinovej fázy Európskej ligy:

Zenit Petrohrad - FC Kodaň 1:0 (0:0)

Gól: 59. MAK
/Mak celý zápas a v 59. minúte strelil gól - Greguš celý zápas, Vavro do 54. min/

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články