Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO+FOTO Nové zistenia ohľadom tragickej smrti Astoriho: Dalo sa jej zabrániť?

BRATISLAVA - Davide Astori bol nájdený mŕtvy 4. marca vo svojej hotelovej izbe, kde pobýval s tímom pred ligovým zápasom proti Udinese.
Zdroj: 30112
Zdieľajte:

Štrnásťnásobný taliansky reprezentant Davide Astori bol nájdený mŕtvy 4. marca vo svojej hotelovej izbe, kde pobýval s tímom pred ligovým zápasom proti Udinese. Pôvodne lekári usúdili, že zomrel v spánku na zástavu srdca, ktoré sa postupne spomaľovalo, až sa zastavilo úplne.

Prečítajte si aj

VIDEO Hviezda AC Miláno si do konca sezóny nezahrá

Zatiaľ neexistuje žiadny náznak nejakej chyby. Florentská prokurátorka požiadala o nový znalecký posudok, aby zistila, či by sa dalo Astoriho smrti zabrániť.

Podľa Cristiny Basso je Univerzita v Padove lídrom v oblasti patológie. Basso študovala vyše 800 prípadov zahŕňajúcich náhlu smrť ľudí mladších ako 35 rokov, vrátane asi 100 športovcov.

Čo zistila?

Najčastejšou príčinou smrti týchto ľudí bola arytmogénna kardiomyopatia, dedičná choroba, ktorá zabila minimálne jedného zo štyroch športovcov.

Náhle úmrtie u športovcov

K náhlemu úmrtiu u športovcov dochádza najčastejšie pre náhle zlyhanie srdca pre komorovú tachykardiu, ktorá prechádza do fibrilácie komôr.

Arytmogénna dysplázia pravej komory

  • Je vrodené genetické ochorenie, ktoré postihuje pravú komoru
  • Často sa zaraďuje medzi kardiomyopatie
  • Postihuje cca 1/5000 ľudí.
  • Pacient je bez ťažkosti, bez arytmii, bez štrukturálnych zmien na srdci

Záver

Prípad zostáva naďalej otvorený. Toto zistenie totiž neumožňuje definitívne povedať, že nebolo možné urobiť nič preto, aby sa dalo tejto tragickej smrti zabrániť.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články